1/13

Öis vann derbyt mot Gais – Hady Saleh Karim stor hjälte

Öis vann det upphaussade derbyt mot Gais efter mål av Hady Saleh Karim.
Efteråt firades det vilt i det rödblåa lägret.
– Mitt topp ett när det kommer till Öis-minne, en helt fantastisk kväll, säger Marcus Haglind-Sangré.

13 011 hade intagit Gamla Ullevi för originalderbyt. Två vackra tifon klädde varsin kortsida innan matchen blåstes igång.

På plan var det långa stunder en jämn fotbollsmatch – när allt summerades var det Öis som hade dragit det längsta strået och vunnit med 1–0.

– Den här kvällen står jävligt högt i karriären! Just med så många på läktaren och att kunna vinna det här derbyt när Gais är fler här, men där Öis-klacken hördes mest, det är riktigt skönt, säger Christoffer Styffe som var en jätte i försvaret.

Även mittbackskollega Marcus Haglind-Sangré, som också stod för en imponerande insats, var lyrisk efter vinsten.

– Mitt topp ett när det kommer till Öis-minne, en helt fantastisk kväll, säger Haglind-Sangré.

Öis-lägret om nyckeln till segern

Gais inledde derbyt piggast, men sedan kom Öis in i det bättre – och tog ledningen. Det var i den 16:e minuten som matchens enda mål prickades in.

Hady Saleh Karim fick ett inspel längs med straffområdeslinjen och kunde mycket behärskat placera in 1–0 i det hörnet som Gais målvakt Mergim Krasniqi kom ifrån, vilket gjorde burväktaren chanslös. Fullträffen satt i nät alldeles framför den stora Öis-klacken som jublade vilt.

I den andra halvleken ökade Gais tempot och Öis var i perioder tillbakatryckta, dock utan att Sällskapet släppte till så värst många chanser.

Just det defensiva arbetet menar Marcus Haglind-Sangré var nyckeln till att de tre poängen kunde bärgas.

– Vi var otroligt bra i försvarsspelet i dag, resoluta och dominanta i egen box, det var nyckeln. Ett mål i en sådan här match, och att vi sen kunde stänga den trots deras spelmässiga dominans i andra halvlek, det är starkt.

Christoffer Styffe tar vid:

– Gais är ett bra lag, det är en tuff match men vi vinner med 1–0. Det är jämnt i 90 minuter. Jag tycker vi har lite övertag första 45 minuterna, annars tycker jag det är en jämn fotbollsmatch.

Tre raka segrar för Öis

Någon kvittering var Gais aldrig riktigt nära förrän sent in på tilläggstiden då Jonas Lindberg fick ett superbt läge mitt framför mål – men avslutet satt mitt på medspelare Alexander Ahl-Holmström.

– Jag försöker bara träffa bollen och få den på mål. Jag tror att den tar på Ahl Holmström. Hade vi haft lite flyt hade den studsat in. Men jag ska väl sätta den egentligen, säger Lindberg.

För Öis innebär derbysegern ännu ett steg i rätt riktning. Laget har nu tre raka segrar och fem raka utan förlust. Det här efter att man innan dess inte vunnit alls under inledningen.

– Det gör att den här segern bli ännu skönare, efter den starten vi hade på säsongen och hur vi nu har lyckats vända på det. Det betyder jättemycket, säger Styffe.

Varför har det vänt?

– Även om det gick tungt i början hade vi tron på oss själva, ”Jeff” (huvudtränare Jeffrey Aubynn) var väldigt tydlig med hur vi skulle jobba. Vi gjorde samma sak då som vi gör nu. Om man gnuggar på även i motgång då bär det till slut frukt. Vi får fortsätta jobba då kommer det fortsätta som det gör nu, säger Styffe.

LÄS OCKSÅ: Så bra var Gais och Öis tifon inför derbyt – GP betygsätter

LÄS OCKSÅ: Hady Saleh Karims brokiga resa till derbyhjälte för Öis

LÄS OCKSÅ: Stallet: Gaisarnas andra hemmaplan

LÄS OCKSÅ: Supportrarna marscherar till derbyt

Fakta: Så startade derbylagen

Gais: (4–3–3) Mergim Krasniqi – August Wängberg (Filip Beckman 59’), Axel Norén, Robin Frej, Niklas Andersen (Egzon Binaku 65’) – Gustav Lundgren, Joackim Åberg (Dino Salihovic 86’), Julius Lindberg – Richard Friday, Alexander Ahl Holmström, Mervan Celik (Jonas Lindberg 65’).

Öis: (4–2–3–1) Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind Sangré, William Svensson – Jonathan Drott (Hampus Dahlqvist 78’), Erion Sadiku – Isak Dahlqvist, Nicklas Bärkroth (Daniel Paulson 69’), Hady Saleh Karim (Mubaarak Nuh 78’)– Noah Christoffersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.