Öis värvar yttermittfältare

ANNONS
|

Han fick stora delar av sin fotbollsfostran i Malmö FF och har spelat allsvenskt med Gif Sundsvall. Nu är yttermittfältaren Daniel Sliper klar för Öis.

– Allt har gått väldigt fort. Jag träffade Marcus Lantz i fredags och fick ett väldigt gott intryck. Dels av ÖIS-gården, men även av hur Lantz vill spela fotboll. Jag såg verkligen mig själv i det spelsättet. Nu när jag fick chansen att gå till en såpass anrik klubb som ÖIS kunde jag inte tacka nej. Känslan är riktigt god. Just nu sitter jag och tänker att jag vill fira jul med familjen, men sedan vill jag bara att allt ska komma igång. Jag vill visa upp mig och är extra sugen nu när det är en ny klubb jag kommer till, säger Daniel Sliper till Öis hemsida.

ANNONS

Marcus Lantz är nöjd över att ha landat ytterligare en pusselbit till sitt lagbygge.

– Vi är självklart nöjda med den här värvningen. Det är en erfaren spelare vi får in, som vet vad det innebär att spela på högsta nivå, säger han till GP och fortsätter:

– Daniel är en poängspelare. Han är väldigt kreativ, teknisk och han har bra fötter. Han gör både assist och mål, det hoppas vi få nytta av.

29-åringen, som närmast kommer från spel i Assyriska, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Sällskapet.

I samband med att Slipers övergång blev klar öppnade Öis-tränaren också för att det inom kort kan bli klart med ytterligare en mittfältare.

– Utgångspunkten är att Daniel ska husera på en kant. Så vi letar fortfarande efter en central mittfältare. Och det kommer det förhoppningsvis komma in.

När tror ni att det kan bli klart?

Innan julafton blir nog tufft, men sedan vet man inte, men får vi in den centrala mittfältaren innan träningen sätter igång i januari är vi i stort sett klara med hela truppen.

Han fortsätter:

– Vi har två-tre namn som jag spontant känner kan tillföra det som vi vill ha in. Det är vad som är aktuellt i dagsläget. Sedan får vi se om det blir möjligt eller inte.

ANNONS

Är det någon spelare ni förhandlar med konkret just nu?

– Det finns väl några spelare jag har pratat med mer än andra, så mycket kan jag säga. Men det blir som sagt tufft nu innan jul, men det är möjligt att det tar fart i mellandagarna.

ANNONS