Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Öis värvar konkurrentens mittfältare

Ytterligare en pusselbit i Öis lagbygge är på plats. Freddie Brorsson, 21, senast i Trelleborg, är klar för klubben.

Victor Sköld, Oliver Stanisic, Alexander Bernhardsson och Fredrik Zanjanchi har anslutit sedan tidigare.

Nu presenterar Örgryte nästa nyförvärv.

Freddie Brorsson, senast i Trelleborg, har skrivit på ett kontrakt med klubben.

Yttermittfältaren, bror till Malmö FF-mittbacken Franz Brorsson, fick stora delar av sin fotbollsfostran i MFF:s akademi men har de fyra senaste säsongerna spelat i Trelleborgs FF, klubben som också är hans moderförening.

Under årets säsong fick Brorsson, som kan användas som både anfallare och yttermittfältare, stort förtroende av tränaren Patrick Winqvist, som gav 21-åringen speltid i 25 matcher. På tolv matcher från start och 13 inhopp blev det ett mål.

– En ung och lovande spelare som trots sin unga ålder har gjort 25 matcher i allsvenskan i år. Han jobbar hårt, har bra fysik och är lite avig. En spännande spelare som vi hoppas väldigt mycket på, säger tränare Thomas Askebrand till GP.

Han fortsätter:

– I första hand är han tänkt som ytter, men det är en kille som kan spela på båda kanterna och spela forward. Han är användbar på ganska många positioner och det är något vi medvetet har tänkt på eftersom vi gärna ser att vi har lite olika alternativ med tanke på att vi använder oss av olika spelsätt.

"Har fått ett varmt välkomnande"

Brorsson, som satt på ett utgående kontrakt i TFF, säger såhär om övergången:

– Efter att ha besökt ÖIS och träffat både Thomas (Askebrand) och Kent (Carlzon) blev jag säker på mitt beslut. Thomas hade en klar plan om hur han vill ha mig som spelare. Det är en fin anläggning med en träningsplan i riktigt bra skick, staden verkar också väldigt bra. Sedan har jag fått ett väldigt varmt välkomnande av alla i klubben. Både från Thomas och Kent, men även från personalen på kansliet och folk runt omkring klubben. Jag har en positiv känsla.

Freddie Brorsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Sällskapet. Avtalet börjar gälla från och med 1 januari 2019. Spelaren anslutet till laget efter årsskiftet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.