Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ajdin Zeljkovic och Jonathan Azulay ryktas vara nära en övergång till Örgryte.  Bild: Bildbyrån
Ajdin Zeljkovic och Jonathan Azulay ryktas vara nära en övergång till Örgryte. Bild: Bildbyrån

Öis värvar Jonathan Azulay och Ajdin Zeljkovic

Örgryte gjorde under måndagen klart med två nyförvärv. Anfallaren Ajdin Zeljkovic ansluter från Lindome GIF och mittbacken Jonathan Azulay från Norrby IF.

Med tränarduon Dane Ivarsson och Johan Mattsson på plats börjar Örgryte sätta sin trupp. Nyligen stod det klart att mittfältaren Otto Peterson lämnade föreningen. Sedan tidigare har ett antal erfarna spelare aviserat att det inte blir någon fortsättning i Sällskapet.

LÄS MER: Både Öis och Gais intresserade av Ajdin Zeljkovic

Efter lunch på måndagen presenterades Jonathan Azulay för klubben. Han är en 27-årig back som tillhört flera klubbar i superettan - bland annat Örgryte. 2013 gjorde han 27 framträdanden för Sällskapet i näst högsta serien. Därefter har han representerat Östersund, Degerfors, Utsikten och nu senast Norrby, där han startade 25 matcher i fjol.

– Det känns jättekul och spännande att komma till en så fin förening. jag känner ju till föreningen och känner många som jobbar här och spelare i laget så jag vet ju vilken fin verksamhet som bedrivs här och det var absolut en av anledningarna till att det var lockande att komma hit, säger han till Öis hemsida.

Kontraktet är skrivet till 2023.

Jagad anfallare aktuell

GP har tidigare skrivit att 23-årige Ajdin Zeljkovic, med ett förflutet i Gais, finns på Örgryte radar. Under måndagen blev han klar för sällskapet.

– Det känns skönt! Det har vart snack mellan mig och ÖIS ett tag och de visade intresse redan i somras men då kände jag att jag ville göra klart säsongen i Lindome och få en hel säsong i benen men nu känns det helt rätt att gå. Just nu känner jag mig väldigt nöjd. Det spelar ju såklart en roll att jag haft Dane och Johan som tränare innan. Att ha tränare som man redan känner ger givetvis en trygghet, säger Zeljkovic till Öis hemsida.

Zeljkovic var en nyckelspelare för Lindome i fjol. Där tränades han av just firma Ivarsson-Mattsson. Anfallaren, som fostrats i Gunnilse, startade samtliga 30 omgångar och noterades för 12 mål.

Örgryte har sedan tidigare säkrat målvakten Robin Wallinder från Ljungskile.

LÄS MER: Dane Ivarsson och Johan Mattsson nya tränare i Öis

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.