Öis vände och vann mot Dalkurd – sjätte raka utan förlust

De var i brygga efter första halvlek. Men allt går Örgrytes väg just nu, och efter en vändning kunde de vinna med 2–1 borta mot Dalkurd. Det var lagets sjätte raka match utan förlust.
– Det är sjukt starkt och skönt för hela gruppen, säger Hampus Dahlqvist.

ANNONS
|

Örgryte var i toppform med nio poäng på sina fem senaste matcher. Och i den viktiga bottenmatchen borta mot Dalkurd fortsatte de leverera. Öis tog sin andra raka seger och dessutom var det sjätte raka matchen utan förlust.

Men det satt hårt inne.

Ett bolltrillande Dalkurd inledde matchen bäst, på Studenternas i Uppsala. Det gav också utdelning tidigt i matchen, när Suleman Zurmati fick bollen i utkanten av straffområdet och sköt på ett tillslag. Robin Wallinder i Öis-målet fick några fingertoppar på bollen, men det var inte tillräckligt för att stoppa bollen från att leta sig in i krysset.

ANNONS

Efter Dalkurds 1–0-mål hade Öis svårt att få grepp om motståndet, även om de hotade med några snabba kontringar.

Bland annat hade Viktor Lundberg en nick i ribban efter hörna. Och bara några minuter senare fick nyförvärvet och debutanten Erion Sadiku ett bra läge från nära håll, men han sköt rakt på Dalkurds målvakt Jon Viscosi.

Tränaren Brynjar Gunnarsson var inte särskilt nöjd med Öis första halvlek, även om han tycker de kom igång sista kvarten.

– Vi lade ner ett hårt arbete i första halvlek, men fick inte riktigt tag i dem och fick inte tag i bollen. Det var bara att fortsätta med några små justeringar defensivt, men inga stora. Vi var ändå målfarliga och hade chanser, säger han.

Hampus Dahlqvist:

– Vi kom inte riktigt åt dem i första förutom sista kvarten. De hade mycket boll och vi jagade rätt mycket. Det var otroligt varmt så man blev rätt slut.

Vackra ledningsmålet: ”Pratade om det i halvtid”

Men besvikelsen efter första halvlek varade inte särskilt länge för gästerna. För redan efter tre minuter av andra halvlek gjorde Öis ett mycket märkligt kvitteringsmål.

Marcus Haglind Sangre slog en långboll på chans och Isak Dahlqvist löpte efter den. Samtidigt rusade hemmamålvakten Jon Viscosi ut mot bollen, men Dahlqvist hann först och kunde nicka bollen över målvakten in i mål. Ett ödesdigert misstag av Viscosi.

ANNONS

Tio minuter senare var vändningen ett faktum. Hampus Dahlqvist drev upp bollen på vänsterkanten och slog en genomskärare till Viktor Lundberg. Anfallaren blev helt fri i straffområdet och kunde lugnt placera in 2–1-målet.

– Jag och Viktor pratade faktiskt om det i halvtid, att de höll på att brottas med honom. Men han kände ändå att de inte riktigt följde med honom när han sprang in bakom. Vid målet såg jag att det fanns ett läge och så tryckte jag in den. Jag är osäker på om det var offside eller inte, men det kändes som bra tajming, säger Hampus Dahlqvist om sin fina framspelning.

Blev du förvånad över hur fri han blev?

– Ja, när jag satte passningen var det nästan som att han kunde vänta in bollen. Oftast brukar det vara att man får sträcka sig efter den. Så man kollade länge på linjedomaren för att se om han drog upp flaggan eller inte.

Formtoppen fortsätter

Men flaggan hölls nere, och om allt gått emot Öis tidigare under säsongen var det tvärtom nu.

– Det är något vi har väntat på lite. Många matcher där vi förlorade kändes det som att allt gick emot oss. De fick in något skitmål och såna grejer, men nu kanske vi har lite mer flyt istället. Vi är väldigt starka, vet att vi ofta gör mål och känner att vi har självförtroende, säger Hampus Dahlqvist.

ANNONS

Dalkurd hade några chanser men Öis lyckades hålla ledningen hela vägen.

– Riktigt jävla gött. Speciellt efter att vi gjorde en så dålig första halvlek, men lyckades vända på det. Det är sjukt starkt och skönt för hela gruppen. Eftersom Dalkurd låg på samma poäng som oss var det väldigt viktigt att gå om också.

Segern är Öis tredje på fyra matcher, och innebär att de kliver upp på säker mark, 11:a, i tabellen. Dock med en match mer spelad än både Norrby och Västerås som kan gå förbi om de vinner sina respektive matcher.

– Det känns lite bättre att vara över strecket, men det kan ändras snabbt. Vi måste hålla vår koncentration och göra en bra träningsvecka nu inför matchen mot Norrby, säger tränaren Brynjar Gunnarsson.

Så spelade Öis (4–2–3–1)

Robin Wallinder – Anton Andreasson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sanre, Hampus Dahlqvist (78´Anton Bertil Lans) – Anel Rashkaj (84´Eric Nohlgren), Arvid Brorsson – Isak Dahlqvist, Erion Sadiku, Daniel Paulson – Viktor Lundberg (69’ Nicklas Bärkroth).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS