Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Ackermann bjöd på ett rejält drömmål när Öis slog Västerås med 2-1. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Kevin Ackermann bjöd på ett rejält drömmål när Öis slog Västerås med 2-1. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Öis vände och vann efter drömmål av Ackermann

Stjärnan Ailton firade 100 seriematcher med Öis.
Och vilket kalas det blev till slut.
Rödblått vände och vann med 2-1 efter ett drömmål av Kevin Ackermann.
– Vi måste bli tuffare, säger Ackermann.

Keith Millens Öis har haft det tufft i superettan och låg inför kvällens match mot Västerås på nedflyttningsplats.

Det skadedrabbade hemmalaget saknade lagkaptenen Daniel Paulson, som fick en smäll mot foten senast mot Dalkurd. Borta var också Oliver Stanisic som fick bäras ut på bår i samma match, saknades gjorde också Karl-Johan Lindblad, Arvid Sigurdsson och Samuel Ohlsson med skadebekymmer.

Efter en trevande start kopplade bortalaget VSK ett bastant grepp om tillställningen. Fredrik Andersson tvingades sträcka ut rejält efter en VSK-hörna, och efter en halvtimme var det nära att det small bakom Andersson igen.

Ett Jonas Knudsen-långt VSK-inkast rensades undan av Anton Lans på mållinjen. Den efterföljande hörnan blev än mer kaotisk – Andersson tippade en nick i ribban och returen tog i stolpen.

Jonas Hellgren hade sedan en fin avslutsmöjlighet och Öis kunde pusta ut efter en första halvlek som alltjämt var mållös.

Öis vände och vann efter drömmål av Kevin Ackermann

I andra inledde Öis bäst. Anton Lans bombade ett skott över efter en hörna. Bubacarr Jobe och Mohamed Said kom i en stormande två mot två, men avslutet täcktes ut.

VSK skulle emellertid ta ledningen. Brian Span vinklade in ett inspel från högerkanten i bortre gaveln – otagbart för Fredrik Andersson. Matchminut: 58.

Keith Millen agerade omedelbart. In kom Calle Wede och Adam Bergmark Wiberg, och ut gick Bubacarr Jobe och Mohamed Said. Med dryga tjugo minuter kvar var jubilaren Ailton, som under kvällen firade 100 seriematcher i den rödblå tröjan och fick blommor av klubbchef Niklas Allbäck före matchen, nära att knoppa in kvitteringen på nick. Högerbacken Danny Ervik testade ett distansskott som flög högt över.

In kom också Kevin Ackermann i stället för Hannes Sahlin i matchminut 77 – ett byte som gav omedelbar effekt.

Se här:

Minut 78: Ackermann hittar yta, måttar utanför straffområdet och pangar in ett drömmål i bortre krysset. 1-1.

Minut 81: Lukas Browning Lagerfeldt stöter in 2-1 för Öis med högerfoten på inspel från Anton Andreasson – Browning Lagerfeldts första mål i den rödblå tröjan.

VSK pressade sedan för en kvittering och målskytten Brian Span hade en farlig frispark som dök över. Öis låg på rulle och sökte kontringar på inbytte Adam Bergmark Wiberg medan Västerås testade att lyfta långt.

Men Öis höll undan. 0 poäng förvandlades hux flux till 3 och Öis lyfte från nedflyttningsplats upp till plats 11 och säker mark i tabellen.

”Måste offra en pungkula om det är så”

Målskytten Kevin Ackermann mötte upp med ett snett leende och blodig matchtröja efter slutsignal.

– Jag fick en smäll på näsan och sen sköt jag bara. Jag fick en boll från kanten, tar emot och så satt den riktigt snyggt. Gött faktiskt, säger Ackermann som hoppade in mot slutet och fixade poäng.

19-årige Ackermann vill se ett förbättrat och hårdare Öis framöver.

– Vi har satt oss i en jobbig sits men vi har verkligen spelarna för att kunna ta oss ur detta. Det är fokus och hårt jobb som krävs.

Många vittnar om en fantastisk atmosfär i gruppen och att ni krigar för varandra. Håller du med om det?

– Ja det tycker jag, men samtidigt behöver vi bli tuffare. Det är en jävla bra atmosfär i gruppen, men vi har snackat om det att vi måste få in lite mer jävlar anamma när vi väl är ute på plan, oavsett om det är match eller träning. Rent ut sagt, vi ska offra en pungkula för att skydda eget mål om så krävs.

Fakta: Så startade Örgryte IS

Örgryte IS (4-3-3): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Abdoul Razak, Hannes Sahlin (Kevin Ackermann, 77), Lukas Browning Lagerfeldt – Mohamed Said (Adam Bergmark Wiberg, 60), Ailton Almeida (Joakim Karlsson, 87), Bubacarr Jobe (Calle Wede, 60)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.