Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Öis tog efterlängtad bortaseger: "Vi har bra koll på det"

När Örgryte fick behålla alla elva spelare på planen kom säsongens första bortaseger. Daniel Paulssons rökare gjorde jumbon Gefles säsong än dunklare – och var matchens enda mål.

Efter en timmes slätstruken fotboll blixtrade Örgryte plötsligt till. William Atashkadeh drev på egen hand förbi halva Gävles befolkning innan han spelade vidare till Daniel Paulson vid straffområdeslinjen. ”Pålle” sköt hårt som en häst sparkar med högerfoten upp bollen i första krysset. Otagbart och effektivt. Kontringsfotboll när den är som bäst.

– Det var inget skönspel, men i vårt läge var tre poäng viktigast. Vi får utdelning och sedan har vi bra koll på det, säger Öis tränare Marcus Lantz. 

Annars var det inte mycket som kan tilldelas epitetet bäst denna match. De tuffa närkamperna saknades nästan helt på Gavlevallens konstgräs. Johan Oremos frisyr var visserligen lika härlig burrig som vanligt – men målformen verkade veteranen ha klippt bort. Oremo var den ende som förmåddes hota Rödblåtts backlinje på allvar och hade nickar både i kryssribban och strax utanför stolpen innan Paulssons ledningsmål.

– Även om de låg sist så har de många gamla allsvenska spelare och ett färskt tränarbyte som ger de mycket energi. I andra halvlek får vi upp ett helt att bolltempo, säger Marcus Lantz. 

I övrigt var det inte mycket av värde som de 1342 fick bevittna. Örgrytes fyrtornsförsvar – denna gång med Danny Ervik som mittback – löste det mesta som skickades in mot dem med bravur. Johan Elmander sprang mycket – men mest i blindo och utan boll. William Atashkadeh och Martin Mutumba bar sina bevakare som tvångströjor och fick varken yta eller andrum att operera på.

Trots sin stundtals bristande förmåga att vara konstruktiv med bollen kunde Öis utan större problem försvara sig till säsongens första bortavinst. Avslutningen blev än enklare när Kirunas Maradona – Jonas Lantto – visades ut med tio minuter kvar.

Örgryte har tidigare under säsongen fått spela stora delar av sina bortamatcher med en man mindre.  När nu scenariot var det omvända kom också 2017 års premiärseger på bortaplan. 

– Det är skönare att ligga däruppe i tabellen än att ligga där nere. Nu har det blivit ett skitk där nere som vi har lite andrum från. Då kanske vi kan spela mer avslappnat, säger Lantz.