Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Öis tappade segern efter Skoglunds kanonskott

Öis hade lägen för mängder av mål – men det var bara Albin Skoglund som fick hål på Falkenberg. Trots en bra insats mot ett av superettans bättre lag tappade Öis ledningen med kvarten kvar och fick bara med sig 1-1 från Halland.

Albin Skoglund hade inte gjort något större avtryck före söndagens match. Men mot Falkenberg satte han mycket snyggt Öis i förarsätet. Talangens mål såg länge ut att ge Rödblått tre poäng – men då kom Stefan Rodevåg in i handlingen. 

Örgryte visade efter en tillbakatryggt inledning att potentialen är stor i truppen. Utan ordinarie namn som Johan Elmander och Andreas Östling höll Öis jämna steg – och var stundtals det klart bättre laget mot Falkenberg på bortaplan. Med Albin Skoglund, på lån från Häcken sedan i somras, i en fri roll till vänster på mittfältet och ständigt springande William Atashkadeh i anfallspar med Hakeem Araba hotades halläningarna gång på gång.

Skoglunds första mål

Hakeem Araba borde ha gjort 1–0 när Daniel Paulsons missriktade skott hamnade framför hans vänsterfot. Målet var vidöppet, motståndarna långt bort. Men engelsmannen snubblade och bollen gick utanför. Det gjorde den dock inte när Albin Skoglund vek in från vänster i den 53:e minuten. Danny Ervik som ersatte avstängde Hannes Sahlin i backlinjen bröt ett Falkenberg-anfall vid eget straffområde, tittade upp och hittade Skoglunds fötter precis vid mittlinjen.

Han visade att förfadern Nacka Skoglunds gener lever vidare när han trummade iväg inåt i banan, tittade upp och hittade en maska nära stolpen bakom målvakten Hampus Nilsson.

Målet firades med de tillresta supportrarna som hängde som välsmakande vindruvor från läktarsektionen på Falcon Alkoholfri arena.

– Det var en väldig lättnad för min del, säger Albin Skoglund. 

Efter ett kort inhopp för Häcken och sex matcher här med Öis kom äntligen 20-åringens första seniormål. 

– Det kändes väldigt bra. Falkenberg hade ett långt anfall. Jag fick en bra passning och sedan var det bara raka vägen. De hade inte många försvarare kvar så jag vek in och satte den bra, säger han. 

Veteranen kvitterade

Öis visade upp både defensiv disciplin och noggrant positionsspel – fram tills sista kvarten. Då bytte Falkenberg in målgaranten Stefan Rodevåg. I sin andra bolltouch placerade 37-åringen in kvitteringen via stolpen. 

– Vi går härifrån med en poäng. Vi ska ha tre men vi får vara skapligt nöjda, säger Rodevåg till Cmore efter matchen. 

Resten av matchen var det hemmalaget som tryckte på för ett andra mål. Örgryte var heta i kontringarna – framförallt med Daniel Paulsons snabbhet men förmåddes inte återta ledningen. Krysset innebär att Örgryte nu ligger tryggt mitt i tabellen.

– Jag tycker vi gör en bra match. Falkenberg är bra men vi står upp väldigt bra och är farliga framåt, säger Albin Skoglund, som fick chansen från start först efter att Daniel Sliper tvingats tacka nej till spel på grund av blodförgiftning en och en halv timme för avspark.

– Jag försöker förbereda mig likadant inför matcherna oavsett om jag startar eller inte så jag var redo.