Aydarus Abukar har skrivit på sitt första seniorkontrakt med ÖIS. Bilden är hämtad från Örgryte IS hemsida.
Aydarus Abukar har skrivit på sitt första seniorkontrakt med ÖIS. Bilden är hämtad från Örgryte IS hemsida. Bild: Örgryte IS

ÖIS-talangen Aydarus Abukar flyttas upp till A-laget

Aydarus Abukar har skrivit på sitt första seniorkontrakt med Örgryte IS. 18-åringens avtal med Sällskapet sträcker sig 2,5 år.
– Det känns väldigt skönt detta, säger Aydarus Abukar till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Aydarus Abukar har fostrats i Angered MBIK och flyttade över till ÖIS-gården för spel i Örgrytes P19-lag 2019.

I ungdomslaget har innermittfältaren satt ett såpass stort avtryck att han belönas med att flyttas upp till A-laget och sitt första professionella avtal.

Sportchef Igor Krulj är nöjd med att spelare från akademin tar plats i A-truppen.

– En av de roligaste delarna av det här jobbet är att lyfta upp spelare från våra egna led. Det är ett bra kvitto och en signal till våra egna att man kan ta steget. Aydarus besitter redan en hög nivå av spelförståelse och han har en fantastisk attityd och det är ett hårt jobb som tagit honom hit. Det ska bli väldigt spännande att se hans fortsatta utveckling hos oss, säger Igor Krulj till klubbens hemsida.

ANNONS

18-åringen som har tränat med A-laget en längre tid vill tacka för förtroendet genom att leverera ute på planen.

– Jag skulle beskriva mig själv som en innermittfältare med bra fötter, jag vill ha mycket boll. Jag vill ta för mig så mycket jag kan.Det känns väldigt skönt detta, jag har tränat med A-truppen ett tag och det går framåt för varje dag jag är med här. Jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt, säger Aydarus Abukar till klubbens hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS