Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Öis pressade AFC i slutet, men laget föll igen. Bild: Bildbyrån

Öis svacka allt djupare – föll på nytt

Öis svacka blir allt djupare.
Igor Krulj-effekten uteblev när Rödblått, mot AFC Eskilstuna, åkte på lagets tredje raka förlust i superettan.
– Klart det är frustrerande, säger Krulj som stod vid sidlinjen i stället för ordinarie tränaren Keith Millen som blivit beordrad ledig av klubben.

Fyra raka utan seger i superettan och uttåg ur svenska cupen mot division 3-laget IF Lödde i torsdags. Inför måndagens match mot AFC Eskilstuna hade formsvaga Örgryte gjort en rockad i hopp om att bryta den dystra trenden och bringa in ny energi i laget.

Huvudtränare Keith Millen hade beordrats ledigt och på tränarbänken satt i stället sportchef Igor Krulj.

Skiftet landade dock inte i några vunna poäng.

Efter ett baklängesmål i andra halvlek förlorade Öis en jämn och tät match med 0–1.

– Det är klart det är frustrerande, det är alltid frustrerande att förlora matcher. Men vi ska inte gräva oss djupare än vad vi är och vi ska inte höja oss högre än vad vi är. Vi måste vara konstruktiva i det vi håller på med, vad vi tänker och gör, säger Igor Krulj efter nederlaget.

Öis inledde starkt

Och han tycker trots förlusten att det finns en hel del att ta med sig framöver.

LÄS MER: Öis-talangen byttes in – och byttes ut

Inte minst starten var pigg från Öis sida.

– Vi fick en matchbild där vi pressade dem ganska bra och fick tag i bollen ganska snabbt rätt ofta. Men vi hade kunnat vara lite mer kyliga med bollen, analyserar Krulj.

Marokhy Ndione, som var tillbaka efter en tids frånvaro, var nära att spräcka målnollan tidigt, men han nådde inte hela vägen fram på Kevin Ackermanns inspel. Där och då öste Sällskapet på. Men efter tidiga skador på Ailton och Daniel Paulson lyckades AFC Eskilstuna ta sig in i matchen och i paus var det 0–0 efter en ganska händelsefattig halvlek när det kom till chanser.

I den andra var det sedan hemmalaget som var starkast målmässigt. Samuel Nnamani nickade in 1–0 i den 65:e minuten. Kort därefter kunde det också blivit 2–0, men Öis-försvaret med målvakt Fredrik Andersson i spetsen agerade uppoffrande.

Krulj: ”Klubben tar beslutet”

Gästerna hade sedan också ett par chanser att kvittera, men den sista skärpan saknades.

– Det här var en kampmatch för båda lagen och jag tycker vi tog kampen i 90 minuter. En sådan här match kan sluta 0–0, 0–1, 1–0. Det var väldigt få målchanser från båda lagen undantaget hörnorna och inläggschanserna vi skapade första 20 minuterna. Sedan hade båda lagen svårt att skapa riktigt heta målchanser. Men tyvärr slutade det med en uddamålsförlust, säger Krulj som framför allt tar med sig den inställning som spelarna visade till det som väntar framöver.

LÄS MER: Mardröm för Öis – Ailton och Paulson klev av skadade

– Jag är nöjd med att vi tog kampen och att vi fick bra bett i vårt höga försvarsspel, inte minst i början av matchen, men även i perioder senare i matchen. Sedan gjorde spelarna som kom in i samband med de tidiga skadorna det väldigt bra. Det hade normalt sett kunnat bli ryckigt där, men jag tycker ändå att vi som lag tog oss igenom det på ett bra sätt.

Närmast väntar nu Dalkurd hemma på Gamla Ullevi på lördag för Öis som i skrivande stund har fyra poäng ned till negativt kvalstreck. Vem som leder laget då är än så länge oklart. Öis har inte kommunicerat något om hur länge Keith Millen ska vara borta.

Igor Krulj utgår från att det är han som håller i träningarna i veckan och sedan fortsätter vid sidlinjen mot bottenkonkurrenten.

– Jag måste utgå från det, givetvis. Sedan är det upp till klubben, det är de som tar det beslutet, säger Krulj.

Fakta: Så startade Öis

(4-3-3) Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Hannes Sahlin, Daniel Paulson (Herman Sjögrell, 43, ut 75 – Moestafa El Kabir), Kevin Ackermann – Marokhy Ndione, Ailton Almeida (Lukas Browning Lagerfeldt, 20), Adam Bergmark Wiberg (Bubacarr Jobe, 75)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.