Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Öis svänger – föredrar Bravida i premiären

Gräsbytet på Gamla Ullevi är inte klart i tid – då flyttar Öis sin premiär mot Varberg till Bravida Arena. – Det lutar åt det, säger managern Marcus Lantz.

Örgryte IS ordinarie hemmaarena Gamla Ullevi skall få hybridgräs. Det är sannolikt inte spelbart förrän i mitten av april, vilket innebär att Öis premiär i superettan 3 april flyttas till reservarena.

Utgångsbudet var stora Ullevi, med naturgräs som underlag.

Nu kommer nya uppgifter från Öisgården.

Sporten har svängt och ser fördelar med spel på Bravida Arena på Hisingen i stället.

– Vi diskuterar det. Det är en stor apparat med partners och första matchen. Man får höra lite med medlemmarna med. De skall få det bra, vi skall få det bra, säger Marcus Lantz.

– Det är inget bestämt. Vi skall ta det ordentligt nästa vecka. Det är inte bara det fotbollsmässiga.

Det finns en tydlig fördel med Bravida Arena, menar Marcus Lantz.

– Från början var jag inne på att vi skulle spela på stora Ullevi, det är gräs. Sedan har jag börjat fundera lite och titta på spelschemat. Nu har vi konstgräs ända fram till premiären och första bortamatchen är BP och det är konstgräs. Det är ett argument för att spela på Bravida. Efter det kan vi gå på gräs. Då har gräset också blivit bättre.

– Hur är en gräsplan på Ullevi i en premiär? Är den helt 100? Det kanske gynnar oss att spela på konstgräs när vi möter ett lag som vi fotbollsmässigt skall kunna …

Det låter som Bravida?
– Ja, det lutar lite åt det. Sedan vet jag inte. Marknadssidan kanske säger att om vi skall få en bra grej för våra partners måste vi vara på Ullevi.

Anders Albertsson, som är evenemangschef på Gotevent, förklarade situationen för GP i går.

– Det viktigaste är att vi har ett bra underlag på Gamla Ullevi. Vi hoppas naturligtvis hinna få klart det i tid, men om vi inte lyckas med det så kan klubbarna behöva spela på reservarenor. Alternativet vore att inte lägga det nya gräset, och då får vi en väldigt riskabel situation i höst. Vi såg ju i slutet av förra säsongen att underlaget var slitet.