Öis stormar mot toppen efter tung seger

Öis fortsätter gå som tåget i superettan. Efter att ha kört över Varberg ligger man nu på uppflyttningsplats. – Jag är inte förvånad, säger Andreas Östling.

Öis kom från ett derby där man spelade ut Gais men inte lyckades göra mål.

På Kristi Himmelfärd ställdes man på nytt mot grönsvart motstånd på Gamla Ullevi och visade direkt att man konserverat det fina spelet.

Rödblått satte hög fart direkt och hotade Varberg med snabbt och innovativt passningsspel. Utdelningen kom redan i den nionde minuten.

Efter ett finurligt anfall på vänsterkanten spelades bollen från William Atashkadeh till Daniel Paulson som gjordes ner bakifrån när han skulle skjuta. Domaren pekade på straffpunkten och Sebastian Ohlsson stegade fram och dundrade in 1-0.

Öis fortsatte ånga på efter målet och skapade flera farliga chanser. Nästa mål kom efter en halvtimmes spel när William Atashkadeh hittade en djupledslöpande Andreas Östling som fri med Joakim Wulff satte 2-0.

Ett mål som var närmast en karbonkopia på Antoine Griezmanns som tog Atletico Madrid till Champions League-final.

– Det händer så jäkla sällan så man blev i chocktillstånd när det hände. Jag fick en jättebra boll av William och sedan var det raka gatan där hann man tänka en miljon tankar men jag försökte hålla mig lugn och sedan sätta den i första. Det gick den här gången, säger Östling.

I slutet av första halvlek bombade sedan Daniel Paulson in 3-0 tätt intill stolpen innan Öis kunde lämna planen till stående ovationer från publiken.

I den andra halvleken mattades Öis offensiv i takt med att Varberg satte högre press. Hemmalaget fortsatte dock att skapa de farliga chanser som bjöds men lyckades inte få utdelning – trots kanonlägen för både William Atashkadeh och Niklas Klingberg.

– En skön 3-0-seger. Vi spelade kontrollerat och det var väl inga konstigheter egentligen. Jag tycker vi vann rättvist, säger Andreas Östling.

Hur skönt var det att få dit målen efter derbyt?

– Fruktansvärt skönt. Vi vet att vi kan göra mål och vi borde ha gjort mål mot Gais, så jag var väl inte så orolig för det. Men samtidigt var det jätteskönt att få ett kvitto på att vi kan göra tre.

Öis kliver med segern upp på andra plats i en haltande superetta efter att som nykomling tagit elva poäng på sina sex första matcher.

– Det är klart att det är en bra start men jag är inte alls förvånad. Jag vet vilken fin fotboll vi kan spela och vi kan dessutom spela på många olika sätt. Vi är ett bra gäng killar som tror på varandra och jag tror verkligen på alla i laget, säger Östling.

– Jag tycker vi ska fortsätta som vi gör så kommer det komma någonting bra ur det.