Öis stora tabbe – glömde att anmäla sig

ANNONS
|

När matcherna i Svenska Cupens första omgång presenterades, saknades Örgryte. Klubben, som gått till slutspel i cupen de två senaste åren, kommer därför i dagsläget inte att delta i turneringen 2014/2015.

Öis har helt enkelt missat att anmäla sig. I fjol, som Superettanlag, var laget automatiskt anmält – men som division 1-klubb krävs att de själva anmäler sig till förbundet. Sportchef Kent Carlzon för nu en dialog med Bert Andersson, ordföranden i Göteborgs fotbollförbund och ledamot i Svff, för att reda ut vad som har hänt.

– Vi kan inte hitta att vi har fått någon information om att vi ska anmäla oss. Jag vet inte mer just nu utan vi håller på att utreda vad som hänt. Bert Andersson säger i samtal med mig att han tycker att någon på förbundet borde ha snappat upp att vi missat. Oavsett om vi har gjort ett misstag eller de har gjort ett misstag borde det finnas rutiner, säger Kent Carlzon.

ANNONS

Efter flera samtal under tisdagskvällen med Bert Andersson, ordföranden i Göteborgs fotbollförbund och ledamot i Svff, menar Kent Carlzon att felet sannolikt inte ligger hos Öis.

– Vi har inte fått något mejl eller någon info om att vi ska anmäla oss. Sedan kan man fråga sig om vi borde ha känt till det ändå. Det är ett misstag, kanske från vår sida men troligen från förbundets sida, säger Kent Carlzon.

Enligt Öis sportchef är det inte bara Öis som saknas i spelprogrammet för Svenska Cupen.

– Det är nog många som inte har gjort rätt, verkar det som. Tävlingskommittén håller på att titta på det.

GP har sökt Bert Andersson på Svenska fotbollförbundet för en kommentar.

ANNONS