Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ailton Almeida och Keith Millen. Bild: Bildbyrån
Ailton Almeida och Keith Millen. Bild: Bildbyrån

Öis-stjärnan skadad – missar viktiga bortamötet

Han har gjort tre av lagets åtta mål den här säsongen, men mot Dalkurd får Öis klara sig utan sin anfallsstjärna Ailton Almeida.
– Vi vill inte ta några risker med honom, säger Öis-tränaren Keith Millen.

Örgryte har som bekant fått en tung start på den här säsongen. Laget har spelat in sju poäng på de åtta inledande matcherna och har bara tagit en poäng de fyra senaste omgångarna.

Samtidigt har laget sämst målskillnad i serien tillsammans med AFC Eskilstuna och det är bara Gais som gjort färre än Örgrytes åtta mål.

Av de åtta målen har tre kommit från lagets stjärnanfallare Ailton Almeida – och nu står det klart att Örgryte får klara sig utan brassen i streckmötet med Dalkurd.

– Han har varit oerhört bra, men vi har andra bra spelare som får chansen att kliva fram i stället, säger Keith Millen.

Anfallaren har problem med en vad och lämnas därför utanför matchtruppen i bortamötet mot laget som inför matchen innehar placeringen ovanför Öis i tabellen.

– Förhoppningsvis är det inte så illa, men vi vill inte ta några risker med honom med tanke på alla matcher som kommer.

Gör ni några taktiska förändringar i ert anfallsspel i och med att Almeida inte är med?

– Ja, litegrann. Ailton är en spelare med speciella kvalitéer och de andra har lite andra kvalitéer. Vi försöker anpassa oss till spelarnas styrkor och även efter motståndarna, säger Millen.

Vad tänker du annars om matchen?

– Den är svår. Det är en lång resa och vi har bestämt att åka tidigt i morgon. Det är en passningsskickligt lag vi möter, men vi har påmint oss om de bra sakerna vi gjorde i fredags och såklart även gjort vår hemläxa, säger Keith Millen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.