Öis sparkar sportchefen - efter fyra månader

Janne Carlsson gjorde comeback i Örgrytes organisation i april med titeln sportchef. Men nu, bara drygt fyra månader efter att han anställdes, lämnar han tjänsten i klubben.

ANNONS
|

Tränarveteranen Janne Carlsson presenterades den 20 april i år som ny sportchef med ansvar för attscouta nyförvärv och vara ett bollplank för ledarna i A och U-21-laget. När anställningen, som var på 50 procent, offentliggjordes såg den tidigare Utsikten-tränaren fram emot att återvända till Öis-gården.

"Det är roligt att vara tillbaka. Någonstans sluts cirkeln igen då jag började som 9-årig fotbollsspelare och är tillbaka som 52-åring, även om det är i en annan roll . Jag tror och hoppas att min erfarenhet ska lyfta ÖIS till nästa steg. Det är de vi jobbar för, att lyfta klubben. Och framför allt är det roligt att vara tillbaka”, skrev han i ett uttalande på Örgrytes hemsida.

ANNONS

Lämnar efter fyra månader

Fyra månader senare har läget bevisligen förändrats. Under tisdagsförmiddagen gick Örgryte ut med nyheten att Janne Carlsson inte får fortsatt förtroende som sportchef i föreningen.

- Vi lyckades inte få ihop samarbetet mellan Janne och övriga ledare.Det är inte en persons fel, men viär inne i ett viktigt skede och att ha olika synpunkter är okej, men vi måste enas om en vision. VI har lagt för mycket energi på fel saker. Det försvinner inte och att vi inte har lyckats få ihop gruppen fungerar inte. Styrelsen är överens om detta, säger Örgryte Fotbolls ordförande Joakim Nordh.

Har det varit konflikter mellan Janne Carlsson och övriga ledningen?

- Nej, inte konflikter. Man har inte velat samma saker. Vi har lagt för mycket energi på att nå konsensus. Det har inte fungerat.

Vilka personer är det som inte har kommit överens?

- Jag vill inte gå in i detalj. Men det är ett antal människor som jobbar där. Janne kom in med uppgiften att "bara" scouta spelare. Han ville ha annat som vi inte kunde ge honom vilket gjorde honom besviken.

Vad säger du om att han får sluta bara fyra månader efter att han började?

- Det är så klart inte bra. Vi ska rannsaka oss själva. Det gick kanske lite för fort. Samarbetet har inte fungerat, men det är ingen större grej.

ANNONS

Hade ni inte förankrat vad Janne Carlssons roll var tillräckligt bra?

- Nej, inte tillräckligt i detalj. Vi behöver såklart ha en sportchef i Öis, men det har inte fungerat tillräckligt bra. Vi måste bli bättre och betydligt noggrannare, så ödmjuka måste vi vara. Det är en oerhört viktig tjänst och det är viktigt att det fungerar.

Klubben motiverar beskedet såhär på sin hemsida:

"Vi har haft svårt att ge Janne rätt förutsättningar vilket lett till att samarbetet inte fungerat.Vi tackar Janne för hans fina insatser i föreningen och önskar honom stort lycka till i framtiden."

Vad menar ni med att ni inte har kunnat ge rätt förutsättningar?

- När Janne kom in så skulle han sköta scoutingen. Janne ville mycket och vi kunde inte ge honom det han önskade. Det var en otydlighet från vår sida. Det har eskalerats och trots ett antal möten har vi inte kommit överens tillräckligt bra, säger Joakim Nordh och fortsätter.

- En tränare och en sportchef måste tala samma språk och kunna ta varandrai handen om saker och ting.Dit har vi inte kunnat nå. Det är bättre att inse att det inte passade.

Sportchefsrollen kommer tills vidare delas på av styrelsens KalleCorneliusson och klubbdirektören Pierre Edström.

ANNONS

GP har sökt Janne Carlsson för en kommentar.

ANNONS