Öis skräll – tog pinne av allsvenska topplaget

|

Allsvenska topplaget IFK Norrköping var skyhöga favoriter mot Öis när gruppspelet i Svenska Cupen inleddes.

För Öis var Johan Elmander tillbaka och gjorde första tävlingsmatchen för klubben sedan han lämnade just Öis för Feyenoord 2000. Inför comebacken i Öis-tröjan hade Elmander dock sämsta möjliga uppladdning.

– Jag låg hemma i feber under lördagen så jag är inte helt hundra idag. Men det är inget man kan klaga på. Jag ska göra mitt bästa, säger han till C More.

Elmander och Öis stod upp bra i den första halvleken mot Norrköping som hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Bästa chansen kom i slutet av halvleken när Kalle Holmberg fick chansen från nära håll. Men målvaktsveteranen Stojan Lukic, ny från Halmstad, stod för en jätteräddning.

– Vi visste att Norrköping skulle ha mycket boll. Det gäller att ligga rätt i positionerna och ställa om. Vi är relativt nöjda. Jag tycker vi har dem där vi vill ha dem, säger lagkaptenen Johan Hammar i paus till C More.

I den andra halvleken fortsatte Norrköping att pressa på för ett ledningsmål och skapade flera heta målchanser. Först var det Niclas Bärkroth som avlossade bössan men Lukic klarade. På returen offrade sig först Danny Ervik och sedan Johan Hammar och fick undan bollen.

Med dryga halvtimmen kvar att spela var det ribban som räddade Öis och Stojan Lukic efter Niclas Eliassons jätteträff.

Men med kvarten kvar kom ledningsmålet för Norrköping. Niclas Eliasson slog inlägget som Kalle Holmberg kunde knoppa in bakom Stojan Lukic.

Bästa kvitteringschansen fick Andreas Östling framspelad av Johan Elmander. Men Michael Langer i Norrköpings-målet sträckte ut och räddade till hörna. Med fyra minuter kvar fick Elmander bollen i straffområdet och inspelet blev perfekt till inhopparen David Johansson som nickade in 1–1.

– Han fick en felträff där, det var bara att sätta dit huvudet, säger David Johansson till C More och fortsätter.

– Det kändes bra. Det var första målet i tävlingssammanhang på seniornivå för mig.

Ett mål som blev matchens sista och innebär ett drömresultat för Öis.

I den andra matchen i Öis-grupp skrällde Vänersborg FK mot Halmstad och fick 2–2 efter att Halmstad räddat en pinne sent.