Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Öis segrade i tillknäppt Göteborgsderby

Första starten på närmare ett år – då klev Karl-Johan Lindblad fram och blev matchhjälte när Örgryte segrade i Göteborgsderbyt mot Utsikten.
– Jag är jätteglad att vara här och spela igen, säger Lindblad.

Det var knappast någon propagandafotboll som spelades på Ruddalen. Det var ett högt pressande Örgryte som gästade storsatsande division 1-klubben Utsikten, som i sin tur inte riktigt fick uppspelsfasen att stämma.

Avsluten var inte av den vassaste sorten – varken från Öis eller Utsiktens håll.

Detta blev talande när Sällskapet spräckte nollan efter bara nio minuter. En hörna från vänster landade vid Daniel Paulson fötter.

Lagkaptenen fick dock ingen ordentlig träff på bollen som istället hamnade framför mål där Stanisic först missade bollen innan Karl-Johan Lindblad lyckades få ett tillräcklig träff för att bollen skulle hamna i mål.

Målet kanske inte var det vackraste, men smakade nog lika gott för det för försvararen som gjorde sin första start i Örgryte sedan genrepet 2019. På en träning innan seriepremiären gick hälsenan av.

– Det är skönt att känna att kroppen håller och inte vara orolig över skavanker, säger Lindblad.

De resterande 36 minuterna var det egentligen aldrig nära mål för något av lagen. Avsluten togs allt som oftast från en längre distans och ställde knappast till några större problem för målvakterna.

”Var väldigt tufft”

Utsiktens lagkapten Erik Westermark var inte nöjd med hur hans lag blev tagna på sängen av Öis presspel som gjorde det svårt för hemmalaget under första halvlek.

– Vi hade det väldigt tufft. Vi var inte beredda på Öis press. De gjorde det bra.

Samtidigt har det inte varit många träningar under Bosko Orovics ledning.

– Vi behöver träna mer presspel och lära känna varandra. Det ser helt okej ut med tanke på att vi bara haft två-tre träningar med Bosko.

Inte heller den andra halvleken bjöd på någon större underhållning chansmässigt.

Utsikten lyfte sig dock och försökte sig på en forcering, men lyckades aldrig ta sig genom det starka Öis-försvaret.

Det innebar att Karl-Johan Lindblad blev segerskytt i den riktiga comebacken efter att sedan en tid tillbaka lagt en tung tid bakom sig.

– Det var väldigt tufft. Det (skadan) kom från ingenstans. Det bara small till och hela världen vändes upp och ner. Men nu har jag kunnat jobba i lugn och ro efter jag kom tillbaka lägligt precis i slutet av förra säsongen. Jag är jätteglad att vara här och spela igen, säger Lindblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.