Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öis raseri mot domaren: Vi blev bestulna

På övertid, vid ställningen 1-1 i Superettan-premiären mellan Ljungskile och Öis, blev göteborgarnas Anton Henriksson nedriven i straffområdet. Domaren valde att fria. Felaktigt menar Öisarna. – Det var en solklar straff, vi blev bestulna, säger tränare Marcus Lantz.

Det var mycket närkamper och tufft spel när Öis premiärspelade borta mot Ljungskile på Uddevalla Arena. Och domare Diako Behnam hade fullt upp. Under matchen visade han nio gula kort. Dessutom blev Ljungskiles Mattias Pedersen utvisad i början av andra halvlek.

– Det var tufft och hårt men inte någon ful match, säger Marcus Lantz.

Men en situation i slutminuterna fick Öisarna att ilskna till ordentligt mot domaren och hans team. Inhoppare Anton Henriksson var på väg igenom hemmalagets försvar när han revs ned av en Ljungskile-spelare.

– Jag kan förstå att huvuddomaren inte såg situationen, för han var för långt bort, men assisterande domaren borde absolut ha blåst, säger Anton Henriksson som menar att han blev dragen i tröjan.

Han fick medhåll av George Mourad.

– Det är tråkigt att den assisterande domaren inte vågade ta det beslutet. Ljungskile-spelarna erkände till och med efteråt att det var straff. Tråkigt.

Anton Henriksson:

– Flera av deras spelare sa att det borde ha varit straff. Men visst, samtidigt så gjorde han det ganska "bra" när han drog mig i tröjan, för det var lite svårt att se.

– Det är för dåligt att domaren inte valde att blåsa i det läget. Men vi kan inte göra så mycket åt det nu, säger Marcus Lantz.

Matchen slutade 1-1. Ljungskiles Gabriel Altemark-Vanneryr gav hemmalaget ledningen i den 33:e minuten. Sex minuter senare nickade George Mourad in kvitteringen.