Abdul Razak och hans Öis fick med sig en poäng till slut.
Abdul Razak och hans Öis fick med sig en poäng till slut. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Öis räddade poäng mot serietvåan Degerfors

Örgryte såg länge ut att gå mot en ny förlust. Då räddade Ailton Almeida sällskapet med en kvittering i den 88:e minuten. Den sena kvitteringen lämnar laget med en god känsla.
– Förhoppningsvis ger dagens insats oss lite mer tro på oss själva, säger tränare Keith Millen.

ANNONS
|

Örgryte inledde säsongen med en seger. Sedan dess har det bara blivit en seger till. Och fem förluster därutöver.

Under fredagen var därför Öis på jakt efter ett trendbyte.

Det blev ingen seger, men det blev en sen kvittering och ett kryss.

– Efter känner vi lite besvikelse, för vi ville vinna matchen. Jag är dock nöjd med engagemanget som spelarna visar för att komma tillbaka in i matchen. När man fortsätter att hamna i underläge bleknar ditt självförtroende. Förhoppningsvis ger dagens insats oss lite mer tro på oss själva, säger tränare Keith Millen.

Mot serietvåan Degerfors hamande Öis mycket riktigt i ett nytt underläge inledningsvis.

ANNONS

Och viket mål det var, dessutom.

Ett inspel täcktes bort av en Öis-spelare, men studsade ut till Degerfors Christos Gravius. Gravius laddade bössan från metern utanför straffområdet och fick till en kalasträff.

Skottet letade sig in hög till höger bakom en chanslös Fredrik Andersson.

Tungt för Öis, som även tidigare lagt stort fokus på vikten av att få matchens första mål.

– Jag sa till spelarna i efter matchen: ”dagens match är det perfekta exemplet på betydelsen av att göra det första målet”. I dag var det Degerfors som gjorde det. Med ett fantastiskt mål, vilket verkar komma mot oss just nu, säger Millen.

”Vi förtjänade något från denna match”

I slutminuterna kom dock Öis tillbaka. Det var Ailton Almeida som gjorde målet, och Öis undvek en ny förlust.

En förlust under fredagen hade inneburit lagets fjärde raka nederlag – och en plats under nedflyttningsstrecket.

– Det var viktigt, för vi förtjänade verkligen något från denna match. Det hade varit en travesti om vi inte hade fått med oss något. Vi fick vad vi förtjänade, säger Millen.

Matchen hade dock kunnat se helt annorlunda ut.

Med bara tolv minuter på klockan fick Bubacarr Jobe en jättechans.

Almeida friställde Jobe, som tog bollen med sig förbi målvakten. Han fick ett långsamt avslut mot mål ... men inte i mål. I vägen kom nämligen en Degerforsspelare som glidtacklade undan bollen i sista stund.

ANNONS

– Det hade definitivt blivit en annan match om den hade gått in. Vi hade inte behövt jaga så mycket då. Degerfors är ett bra lag, och de anfaller med många spelare. De skulle alltid vara farliga på kontringar, men om vi hade fått det 1–0-målet hade vi inte behövt jaga matchen på samma sätt. Då hade de behövt få till något speciellt för att göra mål på oss, säger Millen.

Många om, och men.

Om man kollar till fakta ligger Örgryte fortfarande pyrt till.

Efter åtta omgångar ligger laget på negativ kvalplats.

Trots den räddade poängen, har det varit en tung säsongsinledning.

– När du har haft en period med tre raka förluster måste du få ett stopp på det. Vi ville vinna i dag, men främst ville vi stoppa den tunga trenden. Det vi gör i dag är att vi sätter stopp för förlusterna, och ger oss själva något att bygga vidare på. Främst med tanke på att vi spelade bra. Det är det som ger oss något att bygga på. Om du inte har något att bygga får du inte med dig någonting. Förhoppningsvis är vi nu i en bättre situation inför nästa match.

I nästa match väntar Dalkurd.

ANNONS

Det återstår att se om det är då som laget får sin efterlängtade seger.

Tills dess får laget fira den sena poängvinsten.

Fakta: Så startade Örgryte IS

(4–5–1): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Karl Johan Lindblad (Anton Andreasson, 40), Oliver Stanisic, Anton Lans – Adam Bergmark Wiberg (Mohamed Said, 62), Lukas Browning Lagerfeldt (Kevin Ackermann, 80), Hannes Sahlin (Carl Wede, 62), Abdul Razak, Bubacarr Jobe (Daniel Paulson, 80) – Ailton Almeida

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS