Örgrytes tränare Keith Millen (vänster) ger spelarna extra ledigt med oro för corona-viruset.
Örgrytes tränare Keith Millen (vänster) ger spelarna extra ledigt med oro för corona-viruset. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Öis oro efter corona-utbrottet – ger spelarna extra ledigt

Flera spelare saknades mot AIK på grund av sjukdom, då ger Öis truppen ledigt till på torsdag. Som en försiktighetsåtgärd på grund av corona-utbrottet.
– Jag tror att det är vanlig influensa. Man får vara lite extra försiktig nu, säger Öis läkare Lars Peterson.

ANNONS
|

Öis kom till spel utan nio ordinarie spelare, flera av dem på grund av sjukdom. Klubbens tränare Keith Millen beskrev situationen – och den speciella laguttagningen – efter matchen mot AIK på Bravida på söndagen.

– Vi förlorade. Jag gillar inte att förlora. Resultat är en besvikelse, men prestationen …. kopplat till de tuffa veckor vi har gått igenom med sjukdomar och skador. Det var flera spelare som spelade som har varit sjuka och inte tränat i veckan.

Han fortsätter:

– ”Momo” (Said) har varit sjuk, Calle Wede har varit sjuk, Kevin Ackermann blev sjuk i går kväll, de två målvakterna har varit sjuka hela veckan, David är fortfarande sjuk. Danny kändes sig dålig och missade några dagar. Det är ingen ursäkt, mer fakta hur det har varit.

ANNONS

Spelarna får extra ledigt

I samtal med GP förklarade Öistränaren att spelarna från och med söndag kväll får ledigt i tre dagar fram till träningen på torsdag.

Han berättade också varför.

– Jag talade med mitt medicinska team, de kände att med corona och att det är ett virus som går runt bland spelarna … jag hoppas att om vi ger dem två eller tre dagar från varandra att alla är friska och mår bra och att vi kan börja jobba igen när de kommer in på torsdag.

GP talade med Öis läkare Lars Peterson om beslutet att ge truppen ledigt i tre dagar.

– Det är väl i och för sig inte fel att man bedömer infektioner som ett stort problem, för de flesta är det över nu. Det kan vara så att det är några som går och bär på det.

Vad rör det sig om?

– Jag gror att det är vanlig influensa. Man får vara lite försiktig nu. Man borde kanske informera familjerna och spelarna så att de tänker på de kontakter de har med andra länder och kompisar och så. Det är en varningssignal, säger Lars Peterson.

Kan ställa in träningsläger

Keith Millen talade om viruset i samma andetag som Coronaviruset. Finns det en oro att spelare har drabbats av Coronaviruset?

ANNONS

– Nej, det gör det inte.

Däremot kommer Öis överväga att ställa in träningslägret till Spanien 20-27 mars på grund av Coronavirusets spridning över världen.

– Vi är inne på att det är en risk. Än så länge har vi mest pratat om det internt i gruppen. Ska vi åka på träningslägret i Spanien? Vi kan inte bara se på Spanien som Spanien. Barcelona är en jättestor stad dit många reser från andra delar av världen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS