Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Öis nolla spräckt – fick nöja sig med kryss mot Frej

Formstarka Öis fick nöja sig med en poäng på bortaplan mot IK Frej.
– Offensivt kör vi inte på riktigt så som vi brukar göra, säger lagets tränare Thomas Askebrand.

Öis nolla spräckt – fick nöja sig med kryss mot Frej. Bild: NICKLAS ELMRIN
Öis nolla spräckt – fick nöja sig med kryss mot Frej. Bild: NICKLAS ELMRIN

Det skulle inte dröja mer än fyra minuter innan Öis kunde göra 1-0 genom Gustav Ludwigson i matchen borta mot IK Frej. Det var efter att Frej-målvakten Jonas Olsson kom lite väl långt ut som Öis-anfallaren tog vara på situationen och kunde lyfta in 1-0 till de rödblå.

Ludwigson som gjorde sitt åttonde mål för säsongen stod sedan för fler fina målchanser under den första halvleken, men det skulle inte bli några fler mål för Öis som backade ner allt mer defensivt.

– Vi fick ett tidigt mål och tyvärr är väl känslan att vi blev lite väl rädda om den linjen vi fick så tidigt. Det blir mer att vi backar från hela tiden istället för att kliva på dom, säger tränare Thomas Askebrand efter matchen.

Ludwigson ut med fotskada

Andra halvlek fortsatte sedan med ett Öis som fokuserade mer på försvaret än anfallet och om Jonas Olsson fick jobba i första halvlek så var det betydligt lugnare för honom i andra. Öis enda målskytt för dagen Gustav Ludwigson lämnade sedan planen i den 56:e minuten på grund av en fotskada.

Efter 68 spelade minuter kunde José Vitor dos Santos Silva kvittera för hemmalaget. Det var genom ett fint samarbete mellan de två Hammarby-lånen Leo Bengtsson och José Vitor dos Santos som Frej kunde göra 1-1.

– När dom kvitterar och vi börjar byta så tar vi över matchen lite igen men på det hela taget så tycker jag inte att vi kommer upp i normal standard.

– Dom har allt att vinna och kör på lite extra, framförallt är dom vassa på hemmaplan så det är inget dåligt lag vi möter heller. Dom ska ha lite cred också, det är dom värda, säger Thomas Askebrand.

Öis fick några fina målchanser i andra men den farligaste kom först i de sista 45 sekunderna när det dömdes frispark som Qviberg skickade in i straffområdet. Efter lite kalabalik lyckades hemmalaget rensa undan bollen och matchen slutade 1-1.

– Offensivt kör vi inte på riktigt så som vi brukar göra. Jag kan väl tänka mig att vi har hållit nollan fem matcher på raken att man vill hålla den ännu en gång och det präglar tyvärr matchen för oss, säger Thomas Askebrand.

Sällskapet behåller sin fjärdeplacering i tabellen i och med resultatet. Noterbart är även att Fredrik Andersson släppte in sitt första mål sedan 28 maj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.