Örgrytes tränare Keith Millen får några dagars ledigt medan Örgryte funderar över hur man permanent ska göra med ledarsituationen.
Örgrytes tränare Keith Millen får några dagars ledigt medan Örgryte funderar över hur man permanent ska göra med ledarsituationen. Bild: MATHIAS BERGELD

Öis manöver efter cupfiaskot – byter tränare

Efter fiaskot mot Lödde i cupen gör Örgryte en annorlunda förändring i ledarstaben. Tränaren Keith Millen får ledigt under några dagar och sportchefen Igor Krulj tar över laget tillfälligt.
– Att förlora mot Lödde ... det är inte värdigt oss, säger ordföranden Joacim Nordh.

ANNONS
|

Örgryte har gått tungt i superettan under hösten och inte vunnit sedan den 11 september. På torsdagen blev situationen än tyngre när division 3-laget Lödde skickade Sällskapet ur Svenska cupen.

Nu meddelar klubben på sin hemsida att man genomför en förändring i ledarstaben.

”Utifrån prestationerna i de senaste matcherna har styrelsen för ÖIS Fotboll tagit ett beslut att utvärdera den uppkomna situationen och anledningen till denna.

Som ett led i detta har herrlagets huvudtränare Keith Millen fått några dagars ledigt och sportchef Igor Krulj tar temporärt över ansvaret för herrlaget.”, skriver Örgryte på sin sajt.

Öis har nästa match i superettan den 12 oktober mot bottenkollegan AFC Eskilstuna borta – då kommer Igor Krulj leda laget.

ANNONS

– Keith gör väldigt många bra saker men prestationerna det senaste har varit för svaga och därför har vi diskuterat länge och väl i sportråd och styrelse. Vi behöver tid att fundera och analysera hur vi ska göra och precis vart det här tar vägen får vi återkomma till, säger ordföranden Joacim Nordh.

LÄS MER:Trotjänaren Hannes Sahlin: ”Dags att inse allvaret”

Igor Krulj kommer leda Öis tills vidare.
Igor Krulj kommer leda Öis tills vidare. Bild: MATHIAS BERGELD

Ska hålla diskussioner kommande vecka

Möten med spelare och Keith Millen är planerade nästa vecka för fortsatta diskussioner. Men engelsmannen fråntas sina uppgifter som huvudtränare tills vidare.

– Jag är den förste att säga att det här inte är en persons fel utan ett kollektivt ansvar där alla har sitt ansvar. Men Keith är huvudansvarig för laget och den person som blir utmålad först på något sätt, säger Joacim Nordh.

LÄS MER:Jättefiasko för Öis – utslaget av division 3-lag i Svenska cupen

Beslutet fattades i går och påskyndades av uttåget ur cupen. Örgryte förlorade mot Lödde med 1-2 och missade chansen att kvala in till nästa års gruppspel.

– Att förlora mot Lödde ... det är inte värdigt oss. Det triggade det här, det måste jag ärligt säga. Nu får vi se vad det här mynnar ut i, säger Joacim Nordh.

Keith Millen anställdes i december 2019 och kom då från ett uppdrag som assisterande tränare i Halmstad. Där hade han och Igor Krulj jobbat tillsammans tidigare, då med Krulj som huvudtränare.

ANNONS

GP har varit i kontakt med Keith Millen som hälsar att han inte har möjlighet att kommentera klubbens beslut än.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS