Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stojan Lukic fick göra comeback mellan stolparna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Öis-målvakten ska bli pappa – veteranen ryckte in

Fredrik Andersson lämnade sent återbud till Öis match mot Syrianska. Då fick veteranen Stojan Lukic göra comeback.
– Det var bara att rycka in, säger Stojan Lukic.

Det blev sena omkastningar i Örgrytes startelva inför söndagens match borta mot Syrianska. Ordinarie målvakten Fredrik Andersson valde att stanna hemma. Anledningen är att han ska få barn när som helst.

– Jag fick reda på det igår kväll så jag var beredd att ställa mig i målet. Det var bara att rycka in, säger Stojan Lukic.

– Det är klart att när man ska bli pappa så vill man vara med, säger Öis tränare Thomas Askebrand.

Inför säsongen lade Lukic handskarna på hyllan för att bli assisterande tränare. Där ersatte han Fredrik Björck. Sedan dess har han inte spelat en enda match i år.

– Jag var inte särskilt orolig. Både David (Engström) och Oliver (Stanisic) är bra och goa gubbar att ha framför sig i mittförsvaret, säger han.

Bra insats

Örgryte förlorade så småningom matchen med 1-0. Målet gjordes av Andrew Stadler som fick på ett bra skott fyra minuter före paus.

– Det var ingenting jag kunde göra på det skottet. Den var svår att nå, säger Stojan Lukic.

Matchen mellan Syrianska och Örgryte var inte särskilt välspelad under första halvlek och det skapades få målchanser. I den andra var det mest Örgryte som fick möjligheter men Stojan Lukic fick inte särskilt mycket att göra.

– Jag är nöjd med Stojans insats. Målet är det inget han kan göra något på och han gör inga misstag. Sedan vill man ju alltid ha sin förstamålvakt tillgänglig men jag tycker det gick bra, säger tränaren Thomas Askebrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.