Örgryte IS sportchef Igor Krulj om utlåningen: ”Vi är glada att vi kom överens”.
Örgryte IS sportchef Igor Krulj om utlåningen: ”Vi är glada att vi kom överens”. Bild: Bildbyrån

Öis lånar ut mittfältare till Västra Frölunda

Speltiden har uteblivit i Örgryte IS. Nu väljer klubben att låna ut innermittfältaren Otto Peterson – och det är Västra Frölunda som huggit på 21-åringen.
– Jag bestämde mig snabbt att det var det bästa alternativet för mig, säger Otto Petersson till Öis hemsida.

ANNONS
|

Det var under hösten 2018 som Otto Petersson, via juniorleden, tog steget upp till Örgryte IS a-lagstrupp. Han har däremot haft svårt att få den speltiden han hoppats på och när U21-serien nu uteblivit har det mest blivit träningar för innermittfältaren.

Men nu väljer Örgryte och Otto Petersson att agera.

Klubben har i samförstånd med 21-åringen kommit överens om en utlåning och den kommer att bli till Västra Frölunda i division 2.

– Det känns väldigt bra, har inte fått mycket speltid i år och kände därför att ett lån kunde vara bra för min utveckling. Västra Frölunda hörde av sig tidigt och jag bestämde mig snabbt att det var det bästa alternativet för mig, säger Petersson till Örgrytes hemsida.

ANNONS

”God kännedom”

Lånet gäller för säsongen ut, men Petersson kommer fortfarande träna minst en gång i veckan med Örgryte.

– I samförstånd med Otto har vi kommit överens om att Otto behöver spela matcher för att fortsätta sin utveckling som fotbollsspelare. Vi är glada att vi kom överens med just Västra Frölunda då det är en förening med en ledarstab som har god kännedom om Otto och vad han behöver för att utvecklas, säger Örgrytes sportchef, Igor Krulj, till Öis hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS