Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Öis kryssade mot Dalkurd – efter missad straff

En poäng får Öis med sig från mötet med Dalkurd. Men efter missad straff får det ses som ett bakslag och laget har fortsatt svårt att hitta maskorna. Dessutom bars försvararen Oliver Stanisic av på bår i slutskedet av matchen.
– Vi är framför allt väldigt oroliga för honom just nu, säger tränare Keith Millen efter matchen.

Inför matchen på Studenternas hade båda lagen ett tufft och likt läge. På varsin kvalplats, Dalkurd som nummer 13 och Öis som nummer 14 och med bara sju inspelade poäng på åtta matcher. Medan Dalkurd kom in med en förlust i bagaget hade Öis åtminstone plockat en poäng från serieledarna Degerfors efter ett sent mål från anfallsstjärnan Aílton Almeida. Desto tyngre för Öis att han den här gången saknades på grund av skada.

Längst fram med Adam Bergmark Wiberg och Bubacarr Jobe fick istället Mohamed Said chansen. Hans första match från start den här säsongen efter sex tidigare inhopp. Tränare Keith Millen var efteråt nöjd med 20-åringens insats.

– Han var fantastisk. Vilken energi! Han hade en bra inverkan på spelet och fick en del halvchanser. Och han var hela tiden ett hot i matchen.

Första halvlek startar annars sömnigt och inget av lagen bjuder på några riktigt heta målchanser.

Mot slutet av första halvlek trycker Öis på men istället för att skapa någon vass målchans kan Dalkurd kontra och får med sig en frispark när John Junior dras ner. Skottet från Kadir Hodzic går strax utanför och det blir också sista sparken i första halvlek.

Får chansen från elva meter

Andra halvlek blir chanstätare, inledningsvis när Öis Anton Andreassons skott täcks ut tätt utanför stolpen. Strax därefter är det nära nära att Dalkurd istället tar ledningen när Cissoko får bollen serverad mitt framför mål och Andersson står för en jätteräddning.

Så, i 62:a minuten ska Jobe ta ner bollen i straffområdet men rivs ner av Jasarevic och domare Patrik Eriksson blåser straff. Men inte ens det kunde få Öis att hitta maskorna. Bergmark Wiberg slår bollen rakt på Anger och fortsatt mållöst på Studenternas.

– Målvakten räddar, då är det inte läge att kritisera någon tycker jag. Vi hade andra bra lägen också och jag är stolt över spelarna som inte kunde gjort mycker mer, säger tränare Keith Millen.

Försvararen utburen på bår

Allra tyngst för Öis den här kvällen blir en skada i slutminuterna. Oliver Stanisic bärs av planen med en befarad knäskada och istället får Joakim Karlsson hoppa in – Karlsson som därmed kommer tillbaka efter en månads skadefrånvaro.

Tränare Keith Millen var märkbart tagen efteråt.

– Det är svårt att summera matchen just nu för vi är bara oroliga för Oliver (Stanisic). Just nu är vi bara chockade.

Vad kan du säga om läget för honom?

– Vi vet inte riktigt än. Han har åkt till sjukhus och har väldigt ont, vi får se senare.

På tilläggstid är hemmalaget nära att avgöra på en frispark men Andersson lyckas tippa ut bollen och håller därmed nollan för första gången den här säsongen. En liten positiv glimt för Sällskapet att ta med sig från en annars blytung match.

Så startade Öis: (4-3-3) Fredrik Andersson – Danny Ervik, Oliver Stanisic (88), Anton Lans, Anton Andreasson – Lukas Browning Lagerfeldt (81), Hannes Sahlin, Abdul Razak (66) – Bubacarr Jobe (66), Mohamed Said, Adam Bergmark Wiberg

Inhopp: Kevin Ackermann (66), Daniel Paulson (66), Calle Wede (81), Joakim Karlsson (88)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.