Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Öis kross – körde över Varberg

Öis fortsätter att visa kanonform. Mot Varberg i Enkronasmatchen bjöd Rödblått på en riktig urladdning och vann med 5–2.
– Riktigt roligt att få vara med och bidra, säger Danny Ervik som öppnade målskyttet och fixade straff.

Enkronasmatch och 3623 åskådare på plats på Gamla Ullevi. Då bjöd Örgryte på show och körde över bottenlaget Varberg med 5–2.

Och det var rivstart direkt från Öis.

Domare Nermin Cisic hann knappt sätta pipan i munnen innan det stod 1–0 på resultattavlan. Diego Montiel slog en hörna och i röran av spelare höll Danny Ervik sig framme och med hjälp av klacken stötte in bollen i nät.

– Jag blev lite fasthållen men lyckades ändå få utsidan av klacken på bollen, så det satt fint, säger Ervik som i och med det gjorde sitt första mål för säsongen.

Två minuter senare var det på vippen att ledningen dubblades.

Montiel levererade ytterligare en lyckad hörna, Karl-Johan Lindblad nådde högst och skarvade bollen bara ett par centimeter utanför den bortre stolpen.

På den vägen fortsatte det.

Tre mål innan halvtimmen

Örgryte, som fortfarande har en promilles chans att nå kval till allsvenskan, öste på för fullt framåt och det ena mönsteranfallet efter det andra radades upp.

Och både 2– och 3–0 skulle komma innan ens halvtimmen var spelad.

Först fixade Danny Ervik en straff som Diego Montiel med bestämdhet dunkade in i ena hörnet. Tio minuter senare ökade Gustav Ludwigson på till 3–0 efter att ha blivit frispelad av Simon Nilsson.

– Jag hade en ganska rolig första halvlek där jag fick vara inblandad i mycket, säger Danny Ervik och fortsätter:

– Straffen var ganska solklar. Han är på mig och fäller mig, sedan låg jag kvar lite. Det får man göra, säger han och skrattar.

Högerbacken var på ordentligt spelhumör och nöjde sig inte bara med ordnad straff och mål. Han bjöd dessutom på ett par läckra finter innan paus.

– Man får passa på att bjuda på lite när det är Enkronasmatch och mycket folk och en hel del barn på plats.

Vad betyder det för egen del att inte bara vara med att stänga till bakåt utan också bidra offensivt?

– Det betyder mycket. Jag brukar ju ofta få stanna på hörnor och så, så det var roligt att få komma över på offensiv planhalva.

Lindström stängde matchen

Innan paus hann Varberg med att reducera i samband med en frispark, och bortalaget hade i den andra halvleken bud på ytterligare mål, men då stod Stojan Lukic i vägen.

I stället kunde Jakob Lindström, också han med sitt första mål för säsongen, rulla in 4–1 efter en omställning innan Simon Nilsson två minuter senare skickade in 5–1.

Varberg tröstmålade i slutet, men var aldrig nära att skapa någon nerv.

Öis kross innebär att laget med två omgångar kvar behåller sin femteplats i tabellen. Segern innebär också att Sällskapet hjälper rivalen Gais i bottenkampen. Det här då just Varberg är ett av lagen som jagar Grönsvart i kampen runt kvalstrecket.

Närmast för Örgryte väntar fyran Halmstad på bortaplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.