Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Öis klubbdirektör Pierre Edström tillsammans med klubbens styrelseordförande Joacim Nordh. Bild: Bildbyrån

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Öis klubbdirektör ifrågasatt: "Finns inga garantier"

Ett missnöje mot ledningen gror i supporterleden hos Öis. I centrum för kritiken står klubbdirektören Pierre Edström. – Jag har styrelsens förtroende för att jobba med det här, säger han.

Efterspelet till Sebastian Ohlssons övergång till IFK Göteborg innebar en kritikstorm från Öissupportrarna. Ordförande Joacim Nordh berättade att han fick ett hundratal ilskna mejl efter att IFK Göteborg tillåtits presentera sitt nyförvärv innan säsongen var slut.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det har dessutom klagats på kommunikationen inom klubben och bland supportrarna uttrycker flera sitt missnöje med klubbledningen i allmänhet – och klubbdirektören Pierre Edström i synnerhet.

– Det vill jag inte kommentera. Det är som det är. Vi jobbar på ett sätt som vi tror är det bästa för Öis. Jag har styrelsens förtroende för att jobba med det här, säger Edström.

Styrelsens ordförande Joacim Nordh konstaterar dock att kritiken finns och är påtaglig.

– Vi vet att han är hårt ansatt och det finns mängder av synpunkter. Men det får jag och vi i styrelsen också. Det finns en falang som är väldigt kritisk, och det är klart att vi lyssnar på dem men vågskålen är större än så.

– Sedan bejakar jag kritiken också – vi är dåliga på kommunikation och skulle behöva få in någon som kan hjälpa oss där. Det håller vi på att titta på nu. De som kritiserar har rätt i mycket, men personfrågorna vill jag inte diskutera, säger Nordh.

Kommer Pierre Edström att fortsätta som klubbdirektör nästa år?
– Vi har inga planer på något annat. Men Pierre är ju en kille i en ålder där han har många drömmar och visioner som han vill uppnå. Om han är kvar nästa år är omöjligt att säga idag.

Ni har inte fått några sådana signaler?
– Jag och Pierre har våra utvecklingssamtal, men det stannar mellan oss. Han är ju anställd, men det finns inga garantier, säger Joacim Nordh.

Han berättar också att ekonomin är fortsatt ansträngd, och att man tappat i publikintäkter – trots att publiksnittet ökat. Detta eftersom den tillresta publiken minskat.

– Läget är med knapp marginal godkänt. Men riktningen är jättebra, vi rör oss åt rätt håll, säger Nordh.

Att kommunikationen är eftersatt syns om inte annat på Öis hemsida, där någon rapport från seriens sista match ännu inte finns att läsa.

Klubbdirektören Pierre Edström:
– Vi vet att allt inte är perfekt och det här har varit ett diskussionsämne. Vi har försökt dela upp det på olika personer utifrån de resurser vi har, men det finns saker att jobba med. Det är en utmaning med tanke på att vi har den ekonomi vi har.

Kommer du att ha samma roll i Öis nästa år?
– Ja, vi jobbar ju med 2017 nu. Vi ser fram emot en säsong där Johan Elmander kommer tillbaka och vi ska försöka sätta ihop en trupp som är slagkraftig. Vi tar hela tiden steg mot att få en stabil vardag, säger Pierre Edström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.