Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Öis i möte med guldtränaren

Enligt uppgifter till GP har Öis träffat Malmö FF:s forne guldtränare Alan Kuhn för en intervju gällande tränarjobbet i klubben. Enligt GP:s uppgifter finns det ömsesidigt intresse från bägge parter efter mötet.

Allan Kuhn har varit utan jobb sedan han fick lämna Malmö FF, trots att han ledde klubben till SM-guld förra säsongen. Men det kan vara nära ett nytt uppdrag för dansken. GT var först med att rapportera om att Örgryte träffat tidigare Öisspelaren och före detta Malmötränaren Allan Kuhn för en intervju.

Uppgifter till GP bekräftar att så är fallet och att klubben satt ner med Kuhn under måndagen och intresset ska vara ömsesidigt, även efter mötet. 

Innan september månads utgång skall Öis ha en ny tränare på plats. Rekryteringsgruppen i klubben beståenade av ordförande Joacim Nordh, fotbollsansavarige Jan Erik Lien och verksamhetschefen Niklas Allbäck. De har träffat fyra kandidater, den sista under måndagen, Allan Kuhn.

När GP når Öis ordförande Joacim Nordh är han dock hemlighetsfull kring arbetet med att hitta en ny tränare.

Enligt våra uppgifter har ni träffat Allan Kuhn?
– Det kan jag inte säga något om. Vi har fyra starka kandidater med lite olika profiler. Jag vill inte kommentera några namn. Dels för deras del. Det ger jag mig inte in i. Jag är väldigt glad för de kandidater som finns nu, de vi har hittat. Någon är lite starkare än någon annan, så är det alltid.

– Vi har precis avslutat en intervju med en av de fyra nu.

– Vi har sagt, jag, Niklas Allbäck och Jan Erik Linen, att vi skall sova lite på saken och sedan ta ut två till en final. Och träffa dem i nästa vecka . Ambitionen är att ha det klart till slutet av september.

Vad kan du säga om Allan Kuhn?
– Han är en förbaskat duktig tränare, en väldigt stark ledare. Han är en av de tränare i Sverige som står för offensiv fotboll, sedan tycker jag att han är väldigt  trevlig och ödmjuk person, de gånger jag har träffat honom.

Vad söker ni?
– Vi söker en modern ledare som förstår att jobba i grupp, som också förstår att Öis är långt ifrån färdigt  i sitt bygge, om vi nånsin blir det. Klubben är på väg upp efter konkurs, det finns mycket att göra fortfarande. Han kommer inte till ett dukat bord, fix färdig. Det väntar mycket hårt jobb, är ganska oglamouröst. Vi söker en person som kommer till en klubb med stora ambitioner, ett gott gäng, som vill upp till allsvenskan 2020, där akademin är viktig och där vi känner att vi har ett bra underlag i dag. Jag vill inte krångla till det för mycket. Sunt bondförnuft räcker förbaskat långt.

– Vi har en sida med lite kriterier som vi vill att personen skall uppfylla, ledaregenskaper, tydlighet, få spelarna jobba åt samma håll. Det är är en oerhört viktig rekrytering för oss.

Har ni råd med en tränare som Allan?

– Om vi har råd med just Allan eller inte vet vi inte alls, om vi nu skulle ha diskuterat med honom. Vi har inte alls kommit till någon lönediskussion med någon. Den person som kommer skall inte vara där för pengarnas skull, utan vilja vara del av vårt bygge mot allsvenskan.

Har du någon personlig favorit?
– Jag vill inte låsa mig riktigt. Det blir lite plus och minus vid allihopa. Man skall passa sig för att ta den som liknar en själv mest. Måste titta på vem man tror har störst möjlighet att leda laget framåt och uppåt, både mot partners och supportrar. En trygg och stabil ledare.

Är Erik Hamrén en av de ni har träffat?
– Jag vill inte kommentera det.