Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Örgryte går tungt – men Millens förtroende är starkt. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Örgryte går tungt – men Millens förtroende är starkt. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Öis har fullt förtroende för Keith Millen trots tunga starten

Efter sju omgångar har Örgryte skrapat ihop sex poäng. Med den poängskörden befinner sig klubben på negativ kvalplats. Trots det har tränare Keith Millen fullt förtroende från styrelsen.
– Han är vår tränare. Hela ledarstaben har förtroendet så länge som de leder matcherna, säger sportchef Igor Krulj.

Örgryte befinner sig i en negativ spiral.

Efter sju omgångar har laget vunnit två matcher och förlorat fem.

Säsongsinledningen har inte blivit vad laget har hoppat på.

– Vi vill minimera misstagen som vi själva gör, för det är de som kostar oss matcher just nu. Det individuella beslutsfattandet behöver bli bättre. Det enda sättet jag kan hjälpa laget med detta är att träna spelarna på träningarna. Det har vi arbetat med i veckan, säger tränare Keith Millen.

Senast mot Brage bröt laget sin 270 minuter långa måltorka. Det blev dock en förlust efter en chockstart med tre insläppta mål under den första kvarten.

– Det tog inte allt för lång tid att analysera vad som gick fel mot Brage, för det var den första kvarten. Efter det visade vi upp många goda intentioner. Vi har varit lika bra, eller bättre, än våra motståndare i många matcher, men vi har perioder i matcher där vi gör för många individuella misstag. Det blir vi straffade för, säger Millen.

Hur säker känner sig Millen på jobbet efter den snåla starten?

– Lika säker som jag kände mig när jag anställdes. Jag oroar mig inte över det. Jag går till jobbet varje dag och försöker göra det som jag anser är bäst för laget och klubben. Det är allt jag kan göra. Jag har varit i branschen tillräckligt länge för att förstå att vi måste börja vinna matcher. Jag tror och litar på arbetet som jag gör, säger Millen.

”Om jag inte kände det hade jag inte fortsatt”

Millen upplever också att han har spelarnas förtroende.

– Om jag inte kände det hade jag inte fortsatt mitt arbete. Min känsla här är att mina individuella relationer med spelarna är väldigt bra. Så länge du har det finns det en stor chans att man kan börja få med sig resultat. säger Millen.

Öis sportchef Igor Krulj delar Millens bild.

– Han jobbar på bra med spelarna för att vända vår situation så snabbt som möjligt. Han är vår tränare, och han och hela ledarstaben har förtroendet så länge som de leder matcherna. Det är inget annat att snacka om, säger Krulj.

Fakta: Örgryte IS

Läget i laget: Öis lyckades äntligen göra mål senast mot Brage. Två stycken, till och med. Trots det blev det en förlust. På fredagen väntar Degerfors på Gamla Ullevi. Inför matchen väntas Öis fortsätta använda sig av en 4–5–1. Samuel Olsson bröt foten senast, och blir borta en tid. Joakim Karlsson är inte matchredo, och även Daniel Paulson är osäker till spel.

Trolig startelva (4–5–1): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Karl Johan Lindblad, Oliver Stanisic, Anton Andreasson – Bubacarr Jobe, Kevin Ackermann, Abdul Razak, Lukas Browning Lagerfeldt, Adam Bergmark Wiberg – Ailton Almeida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.