Öis hånade Gais efter segern i derbyt

”Gais is going up” brukar Gais-fansen sjunga och det budskapet hade även målats på Gamla Ullevis tak inför derbyt mot Öis.
När Örgryte hade vunnit rivalmötet svarade Rödblåtts supportrar, tillsammans med jublande och dansande Öis-spelare, med att sjunga ”Gais is going down”.
– Går man ut och snackar som de gjorde och att man även skriver det på taket, då får man äta upp det, säger Marcus Haglind-Sangré.

ANNONS
|

Under Gais framgångsrika återtåg i Ettan Södra och även under inledningen av årets superetta har de grönsvarta supportrar, i takt med att vinsterna avlöst varandra, ofta sjungit ramsan ”Gais is going up”, till melodin från 1980-talshiten ”Give it up”. Ramsan har blivit något av en signaturmelodi hos Makrillarna.

Inför derbyt mot Öis hade de grönsvarta supportrarna tagit det ett steg längre i form av att ta sig upp på Gamla Ullevis tak och måla budskapet ”Gais is going up” på taket med grön färg.

När Öis sedan hade vunnit derbyt svarade det rödblåa lägrets supportrar med att i stället sjunga ”Gais is going down”. Framför kortsidan av segerrusiga öisare dansade ett helt Öis-lag och sjöng med i ramsan som var en tydlig pik till rivalen.

ANNONS

– Jag har noterat deras grejer. Går man upp och ritar på taket, som tillhör båda klubbarna, då får man höra det efteråt om man inte klarar av att stå upp för det man säger, säger Christoffer Styffe och ler.

Öis-kuggen dissar Gais-utspelet

Utöver Gais-supportrarnas målning tycker vissa Öis-spelare också att några Gais-spelare inför matchen varit lite väl kaxiga i intervjuer med GP.

– Jag ska villigt erkänna att jag läste vad som sades i Gais-lägret inför den här matchen. Det känns otroligt skönt att trycka till dem för våran del. Herregud så skönt. Jag tänkte bara ”Bensin, tack snälla”, det var det som behövdes, säger Marcus Haglind-Sangré och fortsätter:

– Man har det där i bakhuvudet, man tar med sig det.

Du tycker att de var för kaxiga?

– Nej, men uttalandet om att vi inte var överens hit och dit (Öis-spelarna uttryckte sig olika inför matchen om vilka som var favoriter i derbyt), snälla …

– Jag lämnar det där, säger Marcus Haglind-Sangré.

Styffe igen:

– De får göra vad de vill, men jag tycker bara det är väldigt modigt att göra en sådan sak (målningen) innan en match. Då ska du klara av att backa upp det.

ANNONS

Ni sjunger att de ska åka ner, tror du att de gör det?

– Äh, nej, men man ger och man tar. Det är kul. Nästa match när vi möter dem kan gå åt andra hållet, vi kommer behöva vara på tårna, då kommer de vara ute efter oss. Ett derby är en extra spänning, då vill man ge lite extra när man vinner.

Haglind-Sangré räknar inte heller med något ras för Gais.

– Nej, nej. Sådant vill jag inte säga. De har gjort det bra, kommer fortsätta göra det bra. Vi ska tänka på vårt egna och ta med oss de här tre segrarna, bara fortsätta jobba.

Gais svar till Öis: ”Kan drömma vidare”

Gais-lägret om hånet:

– Jag tänkte inte så mycket på det. De får väl hålla på. Jag ser mer till vår sida där det var kul att så många kom. Det är synd att vi inte kan leverera bättre till dem i dag, säger Axel Norén:

– Det var läge att skapa nya gaisare, och gamla gaisare var tillbaka, men då ställde vi till det lite. Det var surt.

Jonas Lindberg om hånet:

– (Skratt) Ja vad ska man göra? De gillar att hetsa ... Våra supportrar sjunger att vi går upp och jag tror att vi kommer slåss om de där tre platserna. Det är jag helt övertygad om.

ANNONS

Niklas Andersen om att Öis sjöng på en bekant Gais-melodi efteråt med budskapet att Gais ska åka ner.

– De kan drömma vidare.

Du hörde det?

– Jag tänkte inte på det överhuvudtaget.

Men vad säger du om det?

– De kan drömma, de kan drömma.

Ahl-Holmströms svar på buropen

Alexander Ahl-Holmström var lite extra i fokus i matchen. Den förre Öis-spelaren buades ut av sina gamla supportrar när spelarna presenterades inför avspark.

– Jag hörde inte det. Gaisarna överröstade dem. De får bua hur mycket de vill. Det är trots allt tack vare mig som den här matchen ens spelas. Så kan man också se det … det är på gott och ont. Det är vad det är.

Ahl-Holmström var som bekant den som med sitt mål räddade Öis kvar i superettan i kvalet mot Sandviken i höstas.

– Jag fokuserar mer på vad gaisarna gör. De var otroliga i dag. Trots att vi förlorade så stod många kvar efteråt och applåderade, de ser ändå något i det här laget. Man vill bara ge dem allt man kan. Det är det jag känner nu, jag hade velat ge mer till dem i dag. Jag själv och laget ska göra allt, exakt allt, för att studsa tillbaka.

ANNONS

Vad säger du om att Öis-lägret sjöng ”Gais is going down” vid firandet av segern?

– Jaså, gjorde de det ... ? Nej, det tror jag inte vi gör. Vi ligger väl fortfarande före dem i tabellen va …? Men det är fotboll, solen går upp i morgon också. Det är surt som fan nu, tufft och tungt, men det kommer ett derby till sen och även fler andra matcher. Vi måste bygga vidare och fortsätta utvecklas.

LÄS MER:Gaisare har målat på Gamla Ullevis tak inför derbyt

LÄS MER:Öis vann derbyt mot Gais – Hady Saleh Karim stor hjälte

LÄS MER:Så bra var spelarna i Gais och Öis i derbyt

LÄS MER:Så bra var Gais och Öis tifon inför derbyt – GP betygsätter

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS