Öis glänste mot Vasalund

Seger 3-1 och tvåmålsskytt för andra matchen i rad. Ajdin Zeljkovic är stekhet, och han är nu ensam skytteligaledare efter sitt åttonde mål för säsongen.
– Kul såklart. Alltid kul att vara den bästa målskytten i serien, säger han.

|

På måndagskvällen gästades det nya, nya Öis av bottenkonkurrenten Vasalunds IF. Dagens motstånd stod på en poäng färre(10), dock med en match mindre spelad.

Sällskapet marscherade ut på Gamla Ullevi med ett delvis nykomponerat anfall. Herman Sjögrells övergång till allsvenska Sirius innebar att kapten Daniel Paulson klev ut som högerytter medan Aílton Almeida gick in som spets i startelvan.

Vasalund signalerade tidigt att man kom till Göteborg med en destruktiv inställning. Lågt försvarsspel, dröjande spelisättningar och försök till snabba omställningar summerade Solnalagets spelidé.

Öis fick trilla boll, oprovocerat diktera tempo och rada upp chans efter chans.

Hampus Dahlqvist fick den första givna möjligheten när han frispelades av Kevin Ackermann i den 14:e minuter. Men högerwingbacken skyndade sig lite för mycket och fick inget tryck i avslutet, som kunde limmas av gästernas keeper Radu Mitu.

– Jag blev nästan lite chockad över att det var en så enkel pass. Då hinner man tänka tusen tankar..., säger Dahlqvist efteråt.

Det blev starten på en längre period som för Öis del påminde om en anfallsövning. Ett lag attackerar, det andra rensar. Sedan börjar vi om.

Paulson avlossade utanför box. Anton Andreasson följde med på en kontring och sköt utanför.

Anton Lans ersatte Arvid Brorsson som åkte på ett rött kort mot IK Brage innan uppehållet. Det dröjde inte mer än 20 minuter innan han fick kliva ut blodig efter att ha offrat sig och sin näsa i en duell med Mai Traore. Upp med lite hopknycklad bomull i höger näsborre och Lans fick komma in igen. Det förra millenniets benbrytare fällde en glädjetår.

Islossning – två mål på tre minuter

I den 37:e minuten lossnade det till sist, då i regi av Hampus Dahlqvist. Nyförvärvet från Lindomefabriken tog revansch för sitt missade friläge när han tog sig förbi på kanten och hittade in med ett inspel.

Efter ett ögonblicks kalabalik hamnade bollen framför Daniel Paulson.Yttern slog till och Radu Mitu i Vasalunds-målet kunde inte hålla bollen utanför.

Vid målet – sju Öisare i offensivt straffområde. Kanske inte så konstigt att man då vinner dueller, motlägg och returer.

Öis hamnade återigen i ett stim.

Paulson och Aílton har redan nämnts ovan, men det är det tredje namnet i anfallstrion som är överlägset hetast.

Superettans kanske mest formstarkaste spelare i Ajdin Zeljkovic visade inga som helst tecken på att ha svalnat under det månadslånga sommaruppehållet.

Tre minuter efter öppningsmålet tog han emot, lade bollen till rätta och utökade Öis ledning till 2-0. Iskallt – motsatsen till den senaste veckans värmebölja.

Återigen efter förarbete av Hampus Dahlqvist.

Zeljkovic i ensam skytteligaledning

Mot IK Brage tog det bara 19 minuter för Ajdin Zeljkovic att bli tvåmålsskytt. I kväll tog det en timme. Anton Andreasson slog ett tidigt inlägg och den bananskruvade bollbanan mötte en flygande Zeljkovic som kunde språngnicka in 3-0.

Målet var 23-åringens åttonde för säsongen och innebär att han går upp i ensam skytteligaledning.

– Kul såklart. Alltid kul att vara den bästa målskytten i serien, säger Zeljkovic.

Känner du att du är den bästa målskytten i serien?

– Just nu, ja. Sedan så vet jag att jag har mycket mer att ge. Så det är bara att fortsätta gnugga.

Att målet gjordes med huvudet kommer att göra en speciell person extra glad – pappa Azim.

– Han brukar säga ”du gör bara mål med högerfoten”, säger Zeljkovic.

Vad kommer du att säga till honom nu då?

– Jag får se vad han säger. Det är snack hela tiden. Det första han kommer att säga när jag kommer hem är “varför gjorde du inte tre?”.

Förbi Gais i tabellen

Öis saktade ner tempot därefter och kunde spela av matchen. Daniel Paulson var nära att ändra på resultattavlan, men hans skott gick i stolpen.

Tränare Dane Ivarsson tog vara på tillfället och roterade friskt i slutminuterna.

– Jag tycker att vi gör ganska många bra saker. Saker som vi gjort i tidigare matcher också. Men vi är kanske lite vassare nu. Mer eget bollinnehav, vilket är kul och se – att utvecklingen fortsätter framåt. Vår första halvlek är bra, den andra är sämre, säger tränaren.

Två minuter in på tilläggstiden kunde Vasalund reducera efter det som kändes som bortalagets första målchans för dagen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match. Vi går ner oss lite i andra men det sitter kanske lite i huvudet. Vi leder, man är lite mer trött när det är första matchen tillbaka. På det stora hela är jag ändå nöjd, säger Ajdin Zeljkovic.

Nu väntar AFC Eskilstuna på bortaplan söndagen den 25 juli innan man börjar ladda för derbyt mot just Gais den 3 augusti.

Fakta: Så startade Öis

(3-5-2) Fredrik Andersson – Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans(72’ William Svensson) – Hampus Dahlqvist, Lukas Browning Lagerfeldt, Kevin Ackermann(85’ Aydarus Abukar), Anton Andreasson(85’ Samuel Ohlsson) – Ajdin Zeljkovic(85’ Peru Ruiz), Aílton Almeida(62’ Elias Gustafson), Daniel Paulson