Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Lars Fuhre i Öster 2017 Bild: AVDO BILKANOVIC
Lars Fuhre i Öster 2017 Bild: AVDO BILKANOVIC

Öis fortsätter förstärka - hämtar in mittfältare från Öster

Efter Gabriel Altemark Vanneryr och Dida Rashidi - nu är Lars Fuhre klar för Örgryte, det bekräftar Örgryte under onsdagen. Mittfältaren ansluter från Öster.

"Mittfältare besviken på Öster - vill lämna klubben för Öis". Rubriken prydde Smålandsposten för en knapp vecka sedan.

Under onsdagen kunde GP avslöja att Lars Fuhre får som han vill. Senare under dagen presenterade Örgryte sin nya värvning.

– Det känns jättebra. Det har varit en lång process fram och tillbaka och jag var inte säker på att det skulle gå. Nu när det äntligen är klart är det en jättebra känsla, säger Fuhre till klubbens hemsida.

"Vill komma närmare hem"

Fuhre kom till Öster inför säsongen 2017, innan dess har han bland annat representerat Hammarby och Ålesund. Under 2018 har norrmannen bara startat två superettan-matcher och för ett tag sedan bestämde han sig alltså för att han ville bort från klubben.

– Jag har en dotter som är tio månader och hon ska börja dagis i Norge, samtidigt som min tjej ska börja jobba där. Jag vill helt enkelt komma närmare hem för att kunna vara med familjen i höst, sa Fuhre till Smålandsposten då.

28-åringens kontrakt med Öster sträckte sig säsongen ut, men han lämnar alltså redan nu. I Örgryte återförenas han med tränaren Thomas Askebrand, de två arbetade tillsammans i Öster förra året.

– Det är en jättebra förstärkning. Det är en fantastisk människa som alltid går runt med ett leende. Han är otroligt bra att ha i en grupp. Som spelare kan han spela i alla mittfältspositioner då han är bra både offensivt och defensivt. Han gör en del mål och assist, men gör även alltid jobbet, säger Askebrand.

Örgryte har förstärkt truppen med Gabriel Altemark Vanneryr och Dida Rashidi tidigare under sommaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.