Öis fiasko - föll mot Vänersborg i cupen

Det började med en poäng borta mot Norrköping. Det slutade med en hemmaförlust mot division 2-laget Vänersborg. Öis cupäventyr är över. – Det såg allt annat än bra ut, säger tränaren Marcus Lantz.

|

Svenska cupens gruppspel började med en riktig knall från Örgryte när man lyckades kvittera sent borta mot IFK Norrköping i cup-premiären och få med sig en poäng hem till Göteborg. Men sedan dess har det inte gått lika bra.

Förra helgen åkte sällskapet till Halmstad där man ställdes mot den allsvenska nykomlingen HBK och då blev Öis, som saknade flera ordinarie spelare, utspelatoch Marcus Lantz manskap fick se sig besegrat med hela 0-4. Därmed var möjligheterna till kvartsfinal-avancemang borta redan inför dagens hemmamatch mot Vänersborg. Division 2-klubben hade däremot allt att spela för och det märktes på Valhalla IP.

"Rent bedrövlig"

Matchen hann knappt starta innan Valon Gashi kunde rulla in 0-1 i den 10:e minuten. Det här efter att ett misslyckat skott studsat fram till målskytten. Strax efter hade Daniel Paulson ett friläge för rödblått - men han missade. Och vid den tidpunkten var det hemmalaget som låg på för ett kvitteringsmål - men något sådant kom aldrig. I stället fick Stojan Lukic i den 29:e minuten se Ismael Fonjah sätta dit 0-2.

– Första halvlek är rent bedrövlig. Andra är lite bättre men över det stora hela gör vi ingen bra match, säger Marcus Lantz.

Skogh reducerade

I den andra halvleken ingjöt Emil Skogh visst hopp i hemmapubliken när han framspelad av Jens Cajuste lyckades chippa in 1-2. Öis forcerade sedan frenetiskt för en utjämning. Och ett par gånger var det nära. Men det var inte sällskapets dag och i matchens sista minut stängde Andrew Polumbo igen tillställning med sitt 1-3-mål.

Det innebar att Öis inför 509 åskådare fick lämna Valhalla med 0 poäng.

– Jag hade förväntat mig mer. Det är närmare att de gör fler mål än att vi ska ta poäng. Vår prestation är alldeles för dålig, säger han.