Öis föll tungt mot Åtvidaberg: "De var bättre"

Det började bra för Öis borta mot Åtvidaberg men i slutändan var det inget snack.… – Alltid tråkigt att förlora, men Åtvid var bättre, säger Marcus Lantz.

ANNONS
|

Öis hade fem raka utan förlust och hade börjat klättra i tabellen. Men mot Åtvidaberg tog det stopp och det rejält. Detta trots att domare Per Melin gav laget chansen från elva meter efter 38 minuter. Sebastian Ohlsson gjorde inget misstag utan satte dit bollen bakom Gustav Jansson i Åtvid-kassen.

– Det känns som att vi hade hyfsad kontroll på det i första och börjar bra i andra. Under första kvarten hade vi en del chanser men sedan tog Åtvid över sista delen av matchen, säger Öis-tränaren Marcus Lantz.

Senast lagen möttes blev det 3-3 och kanske hade Öis missat att det var tre mål som skulle göras. För i den andra halvleken var det Åtvidaberg som stod för målen. Ammar Ahmed kvitterade efter dryga timmen innan Shkodran Maholli och Simon Helg utökat till 3-1.

ANNONS

– Ett fint frisparksmål som de kvitterar på och sedan tappar vi en del. När vi jagar kvittering och mål i slutet så tappar vi kanske lite i vår organisation, vilket är naturligt. Sen är Åtvidaberg vassa hemma på sitt konstgräs och gjorde det bra. Det känns som att det i slutändan var ganska rättvist ändå, säger Lantz.

Förlusten var Öis åttonde för säsongen och laget börjar bosätta sig i mitten av tabellen. Ner till nedflyttningsplats är det sex poäng.

– Aldrig roligt att förlora fotbollsmatcher, det spelar ingen roll om vi hade fyra eller fem matcher utan förlust. Man vill alltid vinna fotbollsmatcher, säger Lantz.

I nästa omgång för Öis är det dags för säsongens match – derbyt mot Gais på Gamla Ullevi.

– Den matchen får vi börja tänka på och ladda för nu i veckan. Först måste vi deppa lite över det här och samla ihop oss och sedan kan vi börja titta mot Gais, men först ska vi deppa lite, säger Lantz.

ANNONS