Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öis föll tungt - Lantz sågar laget: "Under all kritik"

Det blev inga poäng i Varberg för Örgryte. Hemmalaget tog sin första seger på två månader, och de gjorde det på Öis bekostnad. – Jag är enormt besviken över vår första halvlek, säger tränaren Marcus Lantz.

Örgryte hade svårt att få fart på sitt spel i Västkustmötet mot Varbergs Bois, som gick in i matchen med fem raka förluster i Superettan.

Men mot Örgryte lyckades hallänningarna vända på den negativa formen.

Hemmalaget skapade massvis med chanser i första halvlek och efter en knapp halvtimme nickade mittfältaren Joakim Lindner in 1–0 från nära håll – såpass nära att Abbas Hassan inte hann reagera.

Marcus Lantz är oerhört besviken på lagets första halvlek.
– Det är länge sedan jag var såhär besviken, säger Öis-tränaren efter matchen.
– Den första halvleken var under all kritik. Vi gjorde inte alls vad vi hade pratat om och slängde bort 45 minuter. Man kan alltid ha en dålig dag men man får inte falla till en så låg nivå. Det är märkligt att det kan vara så ängsligt, fortsätter han.

Blev det hårtorken i paus?
– Nja, jag behövde egentligen inte säga så mycket, jag tror att alla spelare kände att deras spel var under all kritik, och att det var en så oerhört låg nivå på det vi gjorde. Så det var bara att springa ut och försöka rätta till det i andra halvlek.

Han kastade om i laget inför andra halvlek och tog ut Jakob Lindström och William Atashkadeh.
– William kände att det drog lite i baksidan av låret och vi ville inte riskera någonting, förklarar Lantz det bytet.

Forcering i slutet

Istället bytte han in Martin Mutumba och det andra sommarförvärvet Alexis Yougouda för att få mer fart i passningsspelet på mittfältet. Den förstnämnde låg bakom många farligheter som Öis skapade i andra halvlek.

– Det positiva är att vi vände på spelet i andra. Då skapade vi ett tryck och hade egentligen tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål, säger Lantz.

Martin Mutumba suckar.
– Jag försökte göra en skillnad när jag kom in, utmana och skapa chanser. Och det gjorde vi, men vi lyckades inte få in någon boll. Det är tråkigt, säger Mutumba.

Lantz flyttade upp den långe mittbacken Johan Hammar på topp i en 3-4-3-uppställning, men trots forceringen i slutskedet lyckades Öis aldrig få in någon kvittering.
– Forceringen i andra halvlek får vi försöka ta med oss men det ängsliga spelet i första halvlek tar styggt på en, säger tränaren.

I och med resultatet passeras Örgryte av just Varberg, som tar över niondeplatsen i Superettan-tabellen.

Lång matchvila

För Öis väntar nu ett nästan två veckor långt matchuppehåll och tid att ladda om inför hemmamatchen mot Värnamo den 12:e september.
– Jag hade egentligen velat ha en ny match så fort som möjligt nu för att räta upp det direkt efter den här besvikelsen, säger Lantz.

Mutumba ser fram emot att kunna ladda om för de nio avslutande matcherna i höst. Han vill visa mer.
– Jag hoppas få spela mer och göra fler poäng. Jag har mycket mer i mig än vad jag har visat. Mycket mer. Men det kommer med tiden, säger han.