Öis föll på mardrömsarenan – tvingas kvala

Finnvedsvallen i Värnamo är en dyster plats för Öis. Det var här man skickades ner från Superettan för fyra år sedan - och det var efter förlust här på lördagen med 2-1 som Örgryte tvingas till kval mot Mjällby.

|

För Öis var det en extra mörk hemresa genom Smålandsskogarna.

– Det är klart att det känns väldigt tungt, säger målvakten Stojan Lukic till GP och fortsätter:

– Samtidigt är det inte särskilt konstruktivt att gräma ner sig för en match som har varit. Jag har redan mitt fokus på onsdagens match. Vi ska fixa det här, Öis ska spela i Superettan även nästa säsong.

Efter en trevande inledning på Finnvedsvallen var det hemmalaget Värnamo som tog initiativet – och ledningen efter bara sju minuter genom ständigt farlige Melvin Frithzell.

Det man som följd trodde skulle leda till ett mer aggressivt Örgryte i ödesmatchen blev i stället ett tafatt och ängsligt spel. I den mån rödblått var på så var man för på till följd att domaren blåste offside eller inte fick till avsluten.

Mycket nerver i rödblått samtidigt som Värnamo kunde spela avslappnat. Stundtals var det rena lekstugan längst fram men dessbättre för Öis fick smålänningarna inte till det.

Vassaste Öis-chansen i första var ett skott från veteranen Johan Elmander som var värt ett bättre öde än att bli tippad till hörna. 1-0 till hemmalaget stod sig halvleken ut.

Baklängesmål – från ingenstans

Någon form av hårtork måste ha kommit fram i paus för Öis Inledde betydligt vassare. Åter igen var det Elmander som visade vägen och som så när kvitterat.

I ställer föll Öis åter tillbaka i sin lunk och Värnamo kunde börja tugga på igen.

Men i den 61:e minuten hände det som alla rödblå hoppats på. Johan Elmander fick betalt för sitt slit längst fram och satte till pannan på Daniel Paulsons passning.

Kvitterat – 1-1 och Öis sa hejdå till kvalplatsen. Ett av Elmanders viktigaste Öis-mål under åren.

Men säg den glädje somvarar – i den 77:e gjorde Oscar Johansson 2-1 till Värnamo efter missförstånd i Öis-försvaret.

– Jag fattade inte rikigt hur han kunde bli så fri. Jag försökte göra mig så stor som möjligt, men det hjälpte inte. Bollen gick förbi, det kändes väldigt deppigt, säger Stojan Lukic.

Därmed var Öis på kvalplats igen.

Trots att Öis försökte och jagade kvittering gick det inte. Nu blir det kval. Mot Mjällby.