Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Simon Nilsson, Diego Montiel och Jacob Ericsson Bild: KRISTER ANDERSSON
Simon Nilsson, Diego Montiel och Jacob Ericsson Bild: KRISTER ANDERSSON

Öis erbjuder nyckelspelaren nytt kontrakt

Petad på sistone – men att Öis vill behålla Jacob Ericsson råder det inga tvivel om. Klubben har erbjudit vänsterbacken, som sitter på ett utgående avtal, ett nytt kontrakt.

Fem matcher återstår av säsongen, men Örgryte blickar längre än så.

Truppbygget inför 2019 är i full gång och en av många utmaningar att hantera är att se över kontraktssituationen i den befintliga truppen.

Sedan tidigare har Danny Ervik och Gustav Ludwigson förlängt sina avtal, men flera nyckelspelare sitter fortsatt på utgående kontrakt.

En av dem är Jacob Ericsson.

Vänsterbacken har under lång tid varit en nyckelspelare i rödblått. Om Öis får bestämma är han det även framöver.

"Har inte fått något svar"

25-åringen har erbjudits en kontraktsförlängning.

– Vi har erbjudit Jacob ett kontraktsförslag, men vi har inte fått något svar än. Det är där vi är, berättar Thomas Askebrand.

De två senaste matcherna har Ericsson, som tidigare har varit bofast i startelvan, fått sitta vid sidan. I stället har Filip Almström Tähti fått chansen.

Hur kommer det sig att han har fått sitta vid sidan?

– Det är en konkurrenssituation. Jag tycker att Jacob gick ner lite i en svacka i några matcher och var inte riktigt sig lik då. Samtidigt gjorde Allan (Mohideen) ett bra inhopp och hade gnuggat på fint på träningarna, så jag ville ge honom chansen i förra matchen och flyttade över "Fille" (Almström Tähti). Fille har spelat vänsterback hela sin karriär, så det är ingen större grej. Det funkade och vi körde vidare med "Fille" som vänsterback mot J-Södra. Det är konkurrens.

För diskussioner med fler

Han fortsätter:

– Sedan måste jag säga att jag tycker att Jacob har tagit det här på ett jävla bra sätt. Det här är inget som är inristat, nu är det en ny träningsvecka.

Utöver Ericsson sitter också spelare som Hannes Sahlin, Diego Montiel och Daniel Sliper på utgående avtal.

Bland andra.

– Vi håller egentligen på och bearbetar alla spelare som har utgående kontrakt. Sedan vet vi inte än exakt hur budgeten ser ut för nästa år, så några spelare har vi valt att vänta med, men det är i sin linda. Det är ganska tidigt fortfarande, men när oktober tar slut vill vi ligga ganska långt framme och ha pratat med alla.

GP har sökt Jacob Ericsson och hans agent, Jonathan Chalkias, för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.