Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öis drömmer om IFK

Öis vidare i cupen – och drömmer om IFK. - Om vi fick möta Blåvitt i semifinalen skulle det känns större än att spela final på Friends, säger segerskytten Oskar Wallén till GP.

Oskar, som är försäsongens bäste målskytt i laget och som fyller 21 vilken dag som helst, avgjorde matchen med en elegant styrning via utsidan av vänstra skon, ungefär som en duktig hockeyspelare i "slottet".

- Jo, det blev som jag ville ha det, fast min vänsterfot inte brukar vara så känslig, kommenterar Oskar, efter segern med 1-0.

Målet var en logisk följd av att Öis tagit över matchen. Egentligen borde man ha gjort det långt tidigare än i 49:e minuten, eftersom göteborgarna fick spela med en man mera från den 13:e. Falkenbergs Calle Wede orsakade en utvisning, vars effekter inte märktes på ett bra tag.

- Vi fick ett övertag som vi inte utnyttjade, konstaterar Öistränaren Hans Prytz, men efter pausen ville vi först vänta några minuter för att se om Falkenberg ändrade något. Sedan skulle vi kliva fram.

Just så blev det och i samband med målet hade Öis sin bästa period i matchen. Det blev inte riktigt lika bra senare, men segern var aldrig i riktig fara.

Strax efter utvisningen drog Oskar Wallén på sig ett gult kort och sedan försökte falkenbergare provocera honom till något ännu värre.

- Starkt av domaren (Kristoffer Karlsson) att inte gå på det, tycker Oskar, det var grymt roligt att kunna fortsätta och vara med om det här.

Två busslaster entusiastiska Öissupportrar hade tagit sig till Tipshallen i Växjö, den minst sagt annorlunda spelplatsen för säsongens hittills viktigaste match.

Ingen verkade ångra resan, för Öisarna på planen bjöd verkligen på sig själva.

- Det bästa med det här gänget är att alla är beredda att gå in och offra sej, tycker Hans Prytz.

Fast så mycket offer var det väl inte. Starkt att laget samlade sig trots ett svårt avbräck. Lagkaptenen Jacob Lindström tvingades backa ut själva matchdagen på grund av en smärtande ljumske och hans ersättare Filip Holländer lämnade planen efter 22 minuter.

- Vi krigar bra och är solida bakåt, tycker målvakten Peter Abrahamsson, som ställdes på en del prov i framför allt första halvleken. I andra gjorde han också viktiga räddningar - utan att ens behöva kasta sig.

- Det gäller väl att stå rätt? säger han.

Många andra var bra. David Leinar, Jonathan Azulay, Johan Lundgren och Emil Karlsson är några exempel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.