Öis bryter med Brynjar Gunnarsson – Jeffrey Aubynn tar över

Öis bryter med Brynjar Gunnarsson – trots att han höll kvar klubben i superettan.
Ansvaret som huvudtränare lämnas nu över till Jeffrey Aubynn.

ANNONS
|

Brynjar Gunnarsson tog över ett krisande Öis som var cementerat nere i botten av superettan, vände på trenden och räddade kvar klubben via kval mot Sandviken.

Trots detta blir inte islänningen kvar i klubben.

Under onsdagen meddelade Örgryte IS att man kommit överens med Brynjar Gunnarsson om att gå skilda vägar, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Örgryte kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag är stolt över att ha bidragit till föreningen i kampen på planen, först som spelare och nu som tränare. Efter nästan ett halvår som tränare för ÖIS vill jag tacka för en fantastisk tid med mina assisterande, spelare, personal på ÖIS-gården och supportrar, säger Brynjar Gunnarsson på klubbens hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

– Vårt uppdrag var utmanande men också roligt. När situationen är svår, många skador och försäljning av den främsta målskytten är det ett privilegium att få coacha en grupp som denna, en grupp som har unik karaktär, talang och ett bra lagarbete. Med en gemensam insats lyckades vi med uppdraget att hålla ÖIS kvar i elitfotbollen!

Jeffrey Aubynn tar över som huvudtränare i Öis.
Jeffrey Aubynn tar över som huvudtränare i Öis. Bild: LUDVIG THUNMAN

Jeffrey Aubynn tar över Öis

Nu står det även klart vem som kommer att ersätta Brynjar Gunnarsson i rollen som huvudtränare. Det är, som det tidigare har rapporterats, Jeffrey Aubynn som ar över rodret på Öis-gården.

Därmed blir han den sjunde tränaren i föreningen på fem år.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på Öis-gården, det känns väldigt inspirerande och jag ser verkligen fram emot att få börja den här resan med Öis. Att det var just Öis som hörde av sig var en stor anledning till att jag valde att hoppa på. Min ambition är att vi ska klättra och till slut ta oss till där jag vill att Öis ska vara, det vill säga på den övre hyllan i svensk fotboll.

Kontraktet sträcker sig fram till 2025.

Fakta: Örgrytes tränare fem senaste åren

2013 – 2017: Inför säsongen 2014 tog Marcus Lantz över som tränare för Örgryte IS och lyckades då åter ta upp klubben till superettan.

Den verbale skåningen hade länge vind i segel i föreningen och siktade högt. Men när de svaga resultaten radades upp så fick Lantz till slut lämna sällskapet.

Förlusten mot division 2-klubben Tvååkers IF blev spiken i kistan.

2017: Efter att Lantz fått sparken fick klubbikonen Sören Börjesson i uppdrag att rädda kvar klubben i superettan, vilket han gjorde via kval mot Mjällby.

61-åringen var dock endast en temporär lösning.

2017-2019: Efter att kontraktet räddats plockades Thomas Askebrand in som huvudtränare i Öis. Totalt blev det två säsonger, under vilka klubben stundtals var en toppklubb, innan han beslutade sig för att gå vidare i karriären.

201-2020: Efter en utdragen process hittade till slut Askebrand ersättare i Keith Millen. Men värvningen visade sig vara en rejäl flopp och i oktober fick britten sparken. Sören Börjesson tog, återigen över ansvaret, under resten av säsongen.

2021–2022: På nyårsafton 2020 meddelade Öis att man plockat in Dane Ivarsson som ny tränare för Sällskapet. Då var ledorden ”identitet” och ”långsiktighet” – det räckte i en och en halv säsong innan Ivarsson fick sparken.

Efter en mardrömsstart på säsongen 2022, där Öis endast tagit två poäng på de tio första matcherna, valde man att sparka Dane Ivarsson och hans parhäst, assisterande tränaren Johan Mattsson.

2022: Brynjar Gunnarsson fick en minst sagt tuff uppgift i att rädda kvar Öis i superettan, vilket han dock mäktade med. Islänningen fick igång laget som under hösten var ett av seriens formstarkaste lag – vilket räckte till att man undvek direktnedflyttning och fick spela kval för att hänga kvar.

Väl i kvalet besegrade Öis Sandviken, men trots detta valde klubben att bryta med Brynjar Gunnarsson – som ersätts med Jeffrey Aubynn.

Jeffrey Aubynn kommer senast från Malmö FF där han haft en roll som assisterande tränare.

ANNONS

”Det var otroligt känslomässigt att lämna klubben första gången, som spelare efter 4 år. SM-guldet 2010 är än idag ett starkt minne. Under mina år som spelare utvecklades många fina och genuina relationer med många personer i klubben. Och ni som känner mig vet, att jag värdesätter genuinitet”, säger han på Malmös hemsida.

LÄS MER:Jeffrey Aubynn: Från Bayern München till Öis

LÄS MER:Fredrik Ahlstrand lämnar Öis

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS