Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öis bröt dystra sviten - krossade Syrianska

Efter sex raka förluster bröts den negativa trenden. Med en man mer i nästan hela matchen kunde Örgryte köra över Syrianska i bottenmötet och ta sin första trepoängare sedan 5 maj. – Helt sjukt skönt att äntligen få slut på den här negativa sviten, säger Sebastian Ohlsson som inledde målskyttet.

Matchen hade knappt hunnit börja innan det i den femte minuten hettade till ordentligt. I samband med en Öis-hörna gick Dardan Mustafa omkull i straffområdet efter en duell med Syrianskas Mattias Liljestrand. Domaren tvekade inte utan visade rött kort för Liljestrand och dömde straff för gästerna. Sebastian Ohlsson, vanligtvis säker från elva meter, klev fram - men bommade. 

Mittfältaren skulle dock revanschera sig. Efter att bortalaget under en period pressat tillbaka det numerärt underlägsna Syrianska hamnade bollen till slut hos Ohlsson. Med en sträckt vrist krutade straffsumparen in 1-0 för gästerna i den 28:e minuten. 

– Det var jäkligt gött att få sätta det skottet efter straffmissen. Jag fick en bra träff och kände tidigt att den skulle gå in, ett riktigt fint mål, säger målskytten. 

En omfattande bengalbränning från Syrianskas supportrar gjorde att matchen bröts tillfälligt i den andra halvleken. 

Sällskapet lät sig dock inte störas av avbrottet. I stället fortsatte göteborgarna att trumma på när domaren återupptog matchen och i den 72:a minuten lobbade inhoppande Niklas Klingberg in 2-0, efter att Syrianskas målvakt, Dejan Garaca, kommit ut fel och misslyckats med en rensning.

Fyra minuter senare kunde George Mourad, även han inhoppare, sätta spiken i kistan med en elegant nick i krysset. Slutresultatet skrevs till 3-0 och efter sex raka förluster fick Öis med sig tre poäng hem till Göteborg. 

– Det har varit jobbigt att inte få med sig resultaten och förlora, trots att vi ibland har spelat bra, men nu kan vi lägga det bakom oss, säger Ohlsson.