Öis besvikelse – förlorade efter mardrömsstart

Missnöjda miner efter ett sent poängtapp i premiären och revanschlusta under lördagen. Då startade Örgryte svagt borta mot AFC Eskilstuna och fick – trots en stark slutforcering – inte med sig något hem.
– En stor besvikelse så klart, säger Öis-tränaren Dane Ivarsson.

|

Efter tisdagens seriepremiär – där Örgryte sent tappade 2–0 till 2–2 mot topptippade Halmstad – var det dags för säsongens andra match. Då valde tränare Ivarsson att matcha exakt samma 3-4-3-startelva som tidigare i veckan.

Väl på plats i ett stundom snöigt Eskilstuna så kretsade matchen inledningsvis kring en spelare och ett spelmoment: AFC Eskilstunas Viktor Götesson och hemmalagets inläggsspel.

Efter två minuter: Ett inlägg mot Götesson som nickade bollen just utanför.

Efter tio minuter: Ett inlägg från Götesson som en omarkerad Amar Muhsin kunde trycka in till 1–0.

Efter 22 minuter: Ett inlägg som Götesson höll sig framme på och kunde nicka in till 2–0.

Jobbigt för Öis som i början på matchen hade väldigt stora bekymmer på sin högerkant.

– Vi överbelastar på ett sätt som gör att jag får fri gata hela tiden. Vi borde kanske kunna göra något till mål, konstaterade Götesson i Discoverys pausintervju.

Dane Ivarsson:

– Vi visste att det skulle bli en speciell fotbollsmatch med öppna ytor. Men vi hanterade det inte fullt ut. De var bättre än oss i första halvlek och framför allt i inledningen på matchen, medger Öis-tränaren.

Efter 2–0-målet blev det sedermera aningen bättre från Öis som också tog sig till heta chanser och släppte till lite mindre bakåt. I den 37:e minuten frispelades Ajdin Zeljkovic och drogs ned av målvakten Nick Wolters. Straff till Öis och en kylig Zeljkovic som kunde reducera. Första målet i årets superettan för fjolårets skyttekung.

Mardrömsstart för Öis

Öis var sedan ytterst nära att få en drömstart på den andra halvleken. Jonathan Azulay mötte en hörna med pannan och nickade just utanför.

Men i stället för en kvittering? Två mål emot sig.

Efter 49 minuter: Öis-målvakten Sixten Mohlin tog emot Azulays hemåtpassning med händerna och AFC fick indirekt frispark. Då satte de i gång spelet blixtsnabbt varpå Mushin kunde peta in 3–1.

Efter 58 minuter: André Alsanati skickade iväg ett inlägg som styrdes in av Öis Arvid Brorsson till 4–1.

– Det blev en speciell fotbollsmatch med mycket man-man över hela banan. Det gör att strukturen försvinner lite och vi får anpassa oss och göra det bästa av situationen. Det var en match som inte liknade någon annan match, säger Ivarsson.

Tung slutforcering

Öis stuvade sedan om och bytte först in Alexander Ahl Holmström och Kevin Ackermann – och lite senare även Elias Gustafson, Olle Johansson och Anton Andreasson.

Något som gav en energiboost.

Med tio minuter kvar dundrade Kevin Ackermann in en 4–2-reducering från distans som gav Öis hopp. En liten stund senare satte Alexander Ahl Ahlström 4–3 mot sin förra klubb.

Öis kröp närmre och närmre och fick till en tung forcering i slutet. I 95:e minuten tog sig Daniel Paulson in i straffområdet – men skottet gick över och matchen tog slut.

4–3 till AFC Eskilstuna i en händelserik match som innehöll det mesta.

– Vi skapar mycket målchanser under hela matchen. Men de är skarpare när läget väl kommer. Vi är inte vassa nog i de avgörande lägena, summerar Ivarsson.

Så startade Örgryte IS

(3-4-3): Sixten Mohlin – Jonathan Azulay, Arvid Brorsson (Anton Andreasson, 84), Marcus Haglind Sangré – Nicklas Bärkroth (Elias Gustafson, 73), Eric Nohlgren (Kevin Ackermann, 61), Anel Rashkaj, Hampus Dahlqvist (​​Olle Johansson, 73) – Sargon Abraham (Alexander Ahl Holmström, 60), Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic.