Öis-basen: "Den här arenan passar inte oss"

Vid 3 av 14 tillfällen har Öis gått back ekonomiskt på att spela hemmamatch den här säsongen. Men en flytt bort från Gamla Ullevi, som det tidigare har öppnats för, är trots allt inte aktuellt. – Vi får hålla till på Gamla Ullevi och göra det bästa av situationen, säger Joacim Nordh.

ANNONS
|

När Öis bjöd in till Enkronasmatch mot Gefle var 4856 åskådare på plats på Gamla Ullevi. Sällskapets näst bästa publiksiffra den här säsongen, bara hemmaderbyt mot Gais lockade fler åskådare. I övrigt har det däremotinte varit lika muntert med publiksiffrorna för Sällskapet under 2017. Få matcher har lockat över 2000 personer och omderbyt och Enkronasmatchen räknas bort snittar Rödblått 1828 på de övriga tolv hemmamatcherna så här långt.

Och det lägre än förväntade publiksnittet sätter spår i ekonomin. I samband med ett medlemsmöte för ett par veckor sedan förmedlades det att Öis vid treav årets hemmamatcher har gått back på att spela på Gamla Ullevi och att klubben totalt ligger runt585 000 kronor under budget när det gäller publikintäkter för 2017.Siffror somär oroväckande för Örgrytesom redan sliter hårt med ekonomin.

ANNONS

I samband med Enkronasmatchen gav Joacim Nordh sin syn på publiksiffrorna och det faktum att tre matcher på hemmaplan har slutat med ekonomisk förlust under säsongen.

– Det här har inte hänt innan och det är en trend som vi försöker bryta, men vi har inte lyckats. Och det känns ju sådär. Vi har en brytpunkt på ungefär 1500 pers, sedan får vi betala för att spela här.

De absoluta bottennappen kom mot Frej och Syrianska. Matcher som inte ens lockade över 1400 åskådare.

– Vi har haft lite otur med vissa matcher när det gäller speldagar och så. Frej hemma en fredagskväll, då är det bara ur-Öisarna som kommer, säger Nordh.

Vid medlemsmötet öppnade klubben för att se över möjligheten att hitta en annan arenalösning, och Joacim Nordh bekräftar att de tankarna finns kvar. Bravida arena har pekats ut som ett alternativ, men den lösningen stänger ordföranden dörren för.

– Vi funderar på ett arenabyte, men vi sitter ju här och Bravida arena är inte något alternativ.

Så vad är alternativen...?

– Det är i så fall om man pratar om att rusta upp Valhalla på något sätt, men det projektet… med allt som är i Got Event nu, och det resonemanget som förs, nä jag tror inte på det. Men det är klart, tittar man hur det ser ut när vi spelar hemma så passar inte denna arenan oss, det måste man vara ärlig och säga.

ANNONS

Han fortsätter:

– Men vi får hålla till på Gamla Ullevioch helt enkelt göra det bästa av situationen. Och det finns mycket som är bra här, själva underlaget kan man ju inte klaga på, det är ju fantastiskt fint.Bättre förutsättningar än vad man får här när det gäller plan, det vet jag fasen inte om man får någon annanstans.

ANNONS