Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Öis-basen backar: "Förbannade mig själv"

Även Öis ordförande Joacim Nordh fick i förväg veta att Sebastian Ohlsson skulle presenteras av IFK Göteborg. Han ångrar nu att han inte reagerade. – Det är klart att jag förbannade mig själv den kvällen, säger Nordh.

Det var Öis ordförande som i en text på klubbens hemsida gick till hård attack mot IFK Göteborg. Nordh skrev där att Öis inte fick någon möjlighet att agera innan Sebastian Ohlsson presenterades som nyförvärv på Gamla Ullevi – trots att han hade en match kvar med Öis att spela.

Det har senare visat sig att Mats Gren informerat Öis klubbdirektör Pierre Edström – som inte hade några synpunkter. Och till GP säger nu Joacim Nordh att även Sebastian Ohlsson berättade om den planerade presentationen samma eftermiddag.
– Jag var på väg in i ett möte då och tänkte inte heller mer på det. Sedan kändes det naturligtvis inte bra att se vår spelare i en annan klubbs tröja. Det är klart att jag förbannade mig själv på kvällen, ”varför sa jag inte nej”.

Blev "ett jävla liv"

Det blev, enligt Nordh, ”ett jävla liv” och han fick motta omkring 100 mejl från arga supportrar. Senare publicerades texten som skyllde allt på IFK Göteborg. I dag är Nordh mer benägen att se även Öis skuld i det hela.
– Vi kunde tydligare sagt nej. Men vi uppfattade det inte som en fråga från IFK, och vi tror inte att vårt nej hade påverkat deras beslut, säger Nordh.

Mats Gren hävdar och att man hade gått Öis till mötes om några sådana synpunkter hade framförts.
– Då får jag ju lita på honom, men det var inte så vi uppfattade det. Det här är djupt olyckligt och båda klubbar kunde ha gjort det bättre, säger Nordh.

"Ville visa att det inte är okej"

I er text på hemsidan la ni allt ansvar på IFK?
– Där kunde vi varit mer ödmjuka, det måste jag vara ärlig och säga. Men vi ville visa att det inte är okej. Och läxan är väl att man alltid väntar med sånt här tills serien är färdigspelad.

Att Sebastian Ohlsson inte spelar – eller avtackas – i sista matchen för Öis ska inte ses som en markering mot spelaren, enligt Öis ordförande.
– Det är en jädra bra kille som har gjort väldigt mycket gott för Öis. Så det här är absolut ingen hämnd mot Sebastian, utan ett gemensamt beslut. Det hade blivit en konstig situation för honom. Vi önskar Sebastian lycka till och han är väl värd den här chansen, säger Joacim Nordh.