Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Öis avvaktar i tränarfrågan

GP kunde avslöja att det två namn återstår i Öis jakt på en ny huvudtränare – nu berättar klubbens ordförande Joacim Nordh att man kommer att avvaktar i frågan.

Efter en längre tids kräftgång och uttåg ur Svenska cupen valde Öis att sparka Marcus Lantz, som tränat klubben sedan 2013.

– Vi fick inte ut det vi ville, sa ordföranden Joacim Nordh då.

Sedan dess har klubbikonen Sören Börjesson stått vid rodret, tillsammans med förre spelaren Fredrik Björck. Men lösningen har endast varit för säsongen och tanken har varit att klubben ska hitta en ny huvudtränare till nästa säsong.

GP har kunnat avslöja att Örgryte, efter en tids sondering, kommit ner till två kandidater; Malmö FF:s förre guldtränare Allan Kuhn och tränarveteranen Roar Hansen som tagit upp Öster i superettan.

LÄS OCKSÅ: De två gör upp om jobbet som tränare för Öis

Avvaktar i tränarfrågan

Men om det blir ny tränare eller ej återstår nu att se, efter ett möte har man nämligen beslutat sig att avvakta i frågan.

– Vi hade ett styrelsemöte i fredags och bestämde då att avvakta tills vi säkrat kontraktet, skriver Öis ordförande Joacim Nordh i ett sms till GP-sporten.

I skrivande stund ligger Örgryte på en niondeplats i Superetta och med sina 33 poäng har man fem poäng ned till kvalplats, det återstår fem matcher på säsongen.