Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Öis Anel Rashkaj rasar mot Norrbys straff

När Anel Rashkaj gjorde 2-0 trodde de flesta på Gamla Ullevi att han skulle bli matchhjälte. Så blev det inte.
Norrby hämtade upp till 2–2 efter bland annat en omdiskuterad straff.
– Det är obegripligt, säger Anel Rashkaj om straffsituationen.

Örgryte hade övertaget under stora delar av matchen. I 75:e minuten gjorde de 2-0 med ett märkligt mål och då såg segern ut att vara fixad.

Det var Anel Rashkaj som noterades för målet, men det var oklart vem som var sist på bollen. Rashkaj slog ett inlägg från vänster som seglade in i bortre, men den kan ha touchat Ajdin Zeljkovics panna på vägen. Både Rashkaj och Zeljkovic firade som att det var de själva som hade gjort målet.

– Från mitt håll kändes det som att mitt inlägg gick in, och att målvakten blev ställd. Jag vet inte, Ajdin kanske får svara själv på om han var på bollen eller inte. Men det kändes som mitt mål, säger Anel Rashkaj.

Han var nog inte ensam om att tänka att det skulle bli ett segermål. Öis såg ut att gå mot en viktig seger.

– Vi är det bättre laget över 90 minuter och borde ha tagit tre poäng idag. Vi har stundtals bra passningsspel och skapar mycket chanser, så det positiva kommer vi ta med oss.

Anel Rashkaj om straffen: ”Obegripligt”

Men Norrby ville annat, och bara några minuter efter Rashkajs mål fick de en straff. Dijan Vukojevic fälldes precis vid straffområdesgränsen. Först blev det frispark, men domaren ändrade sedan sitt beslut.

– För mig är det obegripligt hur domaren kan gå och fråga fjärdedomaren som står jättelångt ifrån. Linjedomaren står i bättre position och ser bäst i det läget. Ändå går han och frågar fjärdedomaren. Han gav inga förklaringar heller. Domaren ville bara få bort oss därifrån och ville inte snacka med oss, säger Anel Rashkaj.

Hur uppfattade du situationen?

– Svårt att se från min position, men jag kan fortfarande inte förstå varför han frågade fjärdedomaren.

Efter att Dijan Vukojevic reducerat på straff såg det ändå ut att bli tre poäng för Örgryte. Men i 91:a minuten kvitterade bortalagets Johan Brannefalk. 2-2 blev det och nu har Örgryte kryssat i åtta av 18 matcher denna säsong.

– Man är jättearg. Vi hade 2-0 och tre poäng i våra händer. Det känns otroligt surt. Vi har släppt för många matcher sista tio. Det får inte hända, för då vinner man inga matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.