Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Öis överkörda av Brage – andra förlusten på en vecka

Ett revanschsuget Örgryte ville studsa tillbaka från måndagens derbyförlust.
I stället blev laget överkörda av Brage.
I en tuff match föll Öis på Gamla Ullevi för andra gången på en vecka.
– Jag kan inte klaga på insatsen, men man kan inte släppa in tre mål och förvänta sig att man ska få med sig poäng, säger tränare Keith Millen.

Ett Örgryte med luft under vingarna åkte på en tung derbyförlust senast mot Gais. En förlust som tydligt tärde på laget.

Luft hade rensats på Öis-gården, och nu var det tid för revansch. På menyn stod Brage – placerat en position över Örgryte i tabellen.

– Vi behövde visa upp en reaktion från måndagens prestation. Utan tvekan var motivationen den största aspekten jag ville att vi skulle visa upp. Om vi inte lider efter måndagens förlust borde vi inte spela fotboll, säger tränare Keith Millen.

LÄS MER: Moestafa El Kabirs mörka tid: ”Fanns dagar man ville sluta”

Öis kom ut med en helt annan frenesi och aggressivitet än i matchen mot Gais. Matchen blev tidigt en tuff sådan, och det dröjde inte ens en minut innan Joakim Karlsson drog på sig lagets första varning. Även Lukas Browning Lagerfeldt blev varnad innan halvtimmen var spelad efter en saftig satsning.

– Vi har arbetat med när och var vi ska vara aggressiva. Brage är ett bra lag, och det visste vi, så vi arbetade med att vara aggressiva på rätt ställen av planen. Man kan inte bara springa runt huvudlöst, för lag kommer att utnyttja detta. Jag försökte se till att vi är organiserade och aggressiva när vi pressar, säger Millen.

Välkomna till Gamla Ullevi, Brage. Det var dock laget från Borlänge som skulle ha roligast i matchen.

Robbin Sellin var lagets främsta anfallsvapen med sitt kvicka djupledsspel. På precis detta sätt tog Brage ledningen efter en genomskärare mellan hela Öis-laget.

– Come on! Come on!, manade tränare Keith Millen på sin spelare direkt efter målet.

Kunde kvitterat – blev straffade i stället

Den andra halvleken var inte ens fem minuter gammal när Öis fick nätet att rassla. Ailton Almeida gick upp i luften, och skallade bollen mot mål. Bollen träffade ribban med våldsam kraft. Bollen studsade sedan ut till Kevin Ackermann som friställde Arvid Brorsson. Brorsson petade in bollen från nära håll ... men offside.

Istället kunde Brage vända på spelet och straffa Öis redan i anfallet efter. Sellin dubblerade sin och lagets målskörd när han petade in 2–0.

– Fortsätt! Fortsätt! Fortsätt!, löd orden från Brorsson.

– Ibland händer den sortens saker i en match. Om vi hade gjort mål där hade matchen kunnat bli annorlunda, men det gjorde vi inte. Sen vände Brage på saker och straffade oss två gånger, säger Millen.

Ja, för spola fram ytterligare några minuter och bollen ligger i Örgrytes mål igen.

Sellin fick ett jätteläge att göra hattrick, men Fredrik Andersson fantomräddade. På returen höll sig dock Leonard Pllana framme och stötte in 3–0.

Inget ”come on”, efter detta mål, men ett värdigt svar: en vacker reducering. Herman Sjögrell vände starkt runt på mittplan, innan han slog bollen mot Adam Bergmark Wiberg. Han slet sig fri från sin bevakning, och hittade reduceringen till 3–1.

3–1 blev sedan slutresultat, trots att Moestafa El Kabir fick debutera under matchens sista tio minuter.

– Jag var nöjd med mycket av vårt bollinnehav, men i både straffområdena straffar Brage oss. Utifrån allt bra vi gör i dag gör vi inte tillräckligt många mål. Det hade lätt kunnat bli ett annat resultat. Jag tycker inte att slutresultatet speglar matchen, säger Millen.

I och med förlusten är Öis cementerade i tabellens mittenskikt.

Fakta: Så startade Örgryte IS

(4–3–3): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Joakim Karlsson (Karl-Johan Lindblad, 56), Anton Andreasson – Kevin Ackermann, Abdul Razak (Herman Sjögrell, 56), Lukas Browning Lagerfeldt – Adam Bergmark Wiberg, Ailton Almeida (Moestafa El Kabir, 82), Daniel Paulson (Mohamed Said, 66)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.