Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Bild: TOBIAS NYKÄNEN

ÖFK bekräftar – Daniel Kindberg anhållen

Under tisdagen genomförde polisen en razzia mot Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindbergs arbetsplats.
Under kvällen bekräftar klubben att han dessutom anhållits misstänkt, på sannolika skäl, för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Fotbollssverige, och inte minst Östersunds FK, skakades under tisdagen när nyheten kom att polisen genomfört en razzia mot klubbens ordförande Daniel Kindbergs arbetsplats. Där man beslagtog en dator.

LÄS MER: Razzia mot Östersunds ordförande Daniel Kindberg

Tillslaget ska, enligt Ekobrottsmyndigheten i Umeå, varit en del av en utredning mot en man som har företagskopplingar till Daniel Kindberg.

ÖFK bekräftar – Kindberg anhållen

Senare på tisdagen kom det uppgifter från Östersundsposten om att Kindberg blivit anhållen – något som senare bekräftades av klubben.

"I kväll nåddes ÖFK av beskedet att klubbens ordförande Daniel Kindberg har anhållits", skriver man på sin hemsida.

Östersunds FK skriver att han är misstänk, på sannolika skäl, för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott

"Mer information har ingen i klubben för närvarande. Ekobrottsmyndighetens pressjour vill inte lämna några uppgifter", skriver man.

Straffskalan för grovt bedrägeri är mellan sex månader och sex års fängelse. Det samma gäller medhjälp till grovt bedrägeri.

Ska ha sponsrat ÖFK med 4,6 miljoner kronor

Östersundsposten rapporterar även att en man i Sollefteå, med företagskopplingar till Kindberg, häktats misstänkt för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott.

Dessutom skriver man att en utredning från Skatteverket visar att den häktade Sollefteåbon ska ha sponsrat Östersunds FK med 4,6 miljoner via sitt företag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.