"Ödegaard köptes som en PR-kupp"

Norske supertalangen Martin Ödegaard var jagad av klubbar runt hela Europa innan han hamnade i Real Madrid. Nu avslöjar förre Real-managern Carlo Ancelotti att värvningen inte hade sportsligt syfte. "När presidenten bestämmer sig för att köpa en norrman för att han ska spela tre matcher för A-laget som en PR-kupp så är det något du måste hantera", skriver Ancelotti i sin självbiografi enligt NRK.

ANNONS
|

Martin Ödegaard var bara 15 år gammal när han debuterade i tippeligan för Strömsgodset. Den norske talangen slog världen med häpnad och storklubbar från hela Europa var på jakt efter att knyta till sig honom.

Norrmannens val föll till slut på Real Madrid. I världslaget där har Ödegaard haft svårt att ta sig upp i A-laget. 17-åringen har gjort en match i La Liga och tillbringat merparten av tiden i Real Madrids reservlag.

Nu avslöjar Carlo Ancelotti, som tränare Real Madrid när man knöt Martin Ödegaard till klubben, att norrmannen var en PR-kupp.

I sin självbiografi Quiet leadership, som norska NRK uppmärksammat, skriver Ancelotti att han aldrig var intresserad av att få Ödegaard till klubben:

ANNONS

"När presidenten bestämmer sig för att köpa en norrman för att han ska spela tre matcher för A-laget som en PR-kupp så är det något du måste hantera", skriver Ancelotti.

Ancelotti medger dock att Ödegaard har chansen att blomstra till en bra spelare, men att han visste att det var andra managers i Real som skulle få skörda frukterna.

"Han kan bli den bästa fotbollsspelare i världen när jag är borta, men jag var inte intresserad av att värva honom för det var inte viktigt för mitt jobb", skriver Ancelotti.

ANNONS