Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Åtalet mot United-spelaren Mason Greenwood läggs ner

Det var för ganska precis ett år sedan Manchester United-forwarden Mason Greenwood blev anklagad för misshandel, sexuella trakasserier och försök till våldtäkt. På torsdagen drogs anklagelserna tillbaka – då läggs åtalet ner.

30 januari 2022 publicerade Greenwoods ex-flickvän, Harriet Robson, bilder, videor- och ljudfiler på sociala medier där man kunde se bilder med blåmärken och blod samt höra verbala hot från Premier league-spelaren mot hans tidigare partner.

Samma kväll tog polisen in 21-åringen på förhör.

United stängde av spelaren i väntan på utredning, tv-spelet FIFA plockade bort honom från spelet och flera sponsorsamarbeten avbröts med fotbollsspelaren.

I oktober samma år åtalades Greenwood för våldtäktsförsök, misshandel och kontrollerande beteende.

När United-stjärnan senare i november gick upp i rätten klubbade domstolen att rättegången skulle skjutas upp ett år, till den 27 november 2023.

Åtalet läggs ner på samtliga punkter

På torsdag eftermiddag meddelade polisen i Greater Manchester i ett pressmeddelande att alla anklagelser mot Greenwood läggs ner, det är något som Manchester Evening News skriver.

Polisintendenten Michaela Kerr, Greater Manchesterpolisen, säger i ett pressmeddelande:

”Med tanke på den omfattande mediabevakningen kring det här fallet är det bara rimligt att dela nyheten om att den 21-årige man, som gripits och åtalats i samband med en utredning som inleddes i januari 2022, inte längre riskerar att straffas för något brott i ärendet".

Enligt fotbollskanalen säger en talesperson för Åtalsmyndigheten till The Times:

”I det här fallet innebar kombinationen av tillbakadragandet av nyckelvittnen och nytt material som har kommit fram gjort att det inte längre fanns en realistisk utsikt för en fällande dom. Under de omständigheterna är vi skyldiga att lägga ner fallet"

Manchester Uniteds kommenterar

På torsdagskvällen kom Mason Greenwoods arbetsgivare Manchester United med en kommentar.

Det skriver i ett uttalande på deras hemsida:

”Klubben kommer starta en egen utredning innan vi bestämmer nästa steg. Vi kommer inte göra några ytterligare uttalanden”.

BBC-reportern Simon Stone skriver på twitter att det är oklart hur länge den interna utredningen kommer att ta men att Greenwood varken kommer att spela eller träna med laget så länge utredningen pågår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.