Åsebros juridiska ombud: "Bollen ligger hos IFK"

Åsebro IF har blivit blåsta av IFK Göteborg på närmare en miljon kronor, avslöjar Olof Lundh i sin nya bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll". Åsebro har kontaktat advokaten Stefan Alvén för att driva frågan vidare. Han tror på en smidig lösning. - IFK Göteborg brukar visa lojalitet mot mindre klubbar så jag hoppas och tror att det hela är ett missförstånd, säger han till GP.

ANNONS
|

För ett par veckor sedan hörde Åsebro IF av sig till juristen och den ex-allsvenske spelaren Stefan Alvén. Nu hjälper han division 5-klubben att driva tvistefrågan med IFK Göteborg om knappt en miljon kronor från Blåvitts försäljning av Sebastian Eriksson till Cagliari.

- Åsebro tycker de har rätt och jag tycker de anser sig ha rätt på goda grunder. Vi skickade en skrivelse hur vi ser på frågan rent juridskttill IFK Göteborg för en vecka sedan. Efterdet har vi inte fört några vidare diskussioner, så jag vet inte deras inställning, säger Stefan Alvén.

Åsebros juridska ombud verkar dock övertygad om att tvisten kommer lösas och känner förtroende för Blåvitts ledning.

ANNONS

- Av det jag läst och hört är Frank Andersson en hedersman. Det här är något som hamnat i knät på den nya styrelsen och jag har all förståelse för att de vill sätta sig in i detta. Jag hoppas och tror att vi kommer fram till en lösning.IFK Göteborg brukar visa lojalitet mot mindre klubbar så jag hoppas och tror att det hela är ett missförstånd,säger Stefan Alvén.

Den 10 juni har Åsebro satt som deadline för när de vill ha svar av IFK Göteborg.

Vad händer nu?

- Bollen ligger hos IFK. Jag utgår från att vi snart kommer ha ett samtal om detta och reda ut den här frågan som legat och pyrt i några år, säger Stefan Alvén

ANNONS